افزايش كيفيت، نوآوري و صدالبته ايمني موضوعاتي است كه شركتهاي هواپيمايي خيلي درباره آنها صحبت ميكنند. سوانح و نقص اصول ايمني در يك خط هوايي از كجا آغاز ميشود؟
بگذاريد پاسخ شما را با يك مثال كه آخرين حادثه شركت ما بود، بدهم. از نظر سابقه تاريخي ميتوان به رويدادي استناد كرد كه حدود 22 تا 23 سال پيش حادث شد.در اين حادثه كه در ورشوي لهستان اتفاق افتاد، يك ايرباس 320 به دلايل بدي آب و هوا و لغزنده بودن باند دچار سانحه شد.وقتي سوانح اينچنيني اتفاق ميافتد، زنجيرهاي از عوامل در آن دخيل هستند از جمله اينكه سيستمهاي ترمز به دليل شرايط آب و هوايي نتوانسته دقيق عمل كند و تا انتهاي باند هواپيما را متوقف كند يا مسئولان پاكسازي باند در انجام وظايفشان سهلانگاري كرده بودند يا خلبان كه براي اين شرايط آموزش لازم را نديده بود يا تجهيزات ضديخ روي سطح باند فرود كه اصلا تا آن موقع توسعه داده نشده بودند و خيلي موضوعات ديگر. ولي بهطور كلي تقسيمبنديها و امتيازات ايمني پرواز وجود دارد كه از طرف سازمانهاي جهاني بينالمللي اعمال ميشود و براساس آن به خطوط هواپيمايي از نظر امنيت پرواز امتياز ميدهند. براساس همين تقسيمبنديها لوفتهانزا به عنوان يكي از ده ايرلاين برتر در اين زمينه مطرح است.
چه عواملي باعث ميشود يك خط هوايي بتواند در زمينه ايمني پرواز نظر سازمانهاي بينالمللي را به خود جلب كند؟
ايمني بايد مهمترين ارزش آن خط هواپيمايي بهشمار رود و بهعنوان يك برنامه مداوم و به صورت مستمر در حال تكامل باشد. همكاريهاي مشترك و تعامل با شركتهاي سازنده مهم صنعت هوانوردي و آگاهي از آخرين دستاوردها و نتايج تحقيقات روي ديگر سوانح هوايي نيز اهميت فوقالعادهاي دارد. البته از نظر ايمني نبايد فقط خود را به محصول محدود كنيم، بلكه ايمني بايد در تكتك افراد سازمان تجلي پيدا كند.بهطور كلي بايد گفت به تناسب استانداردها و قوانيني كه هر ايرلاين براي خودش تعريف ميكند برنامههاي ايمني مختلفي وجود دارد و هر ايرلاين ميتواند براساس نظرات و امكانات خودش سطح ايمني را بالا ببرد.
نقش فناوريهاي نوين در كيفيت پرواز و آرامش مسافران و ايمني چيست؟
استفاده از فناوريهاي جديد در يك پرواز ضمن آنكه نشاندهنده بهروز بودن يك خط هوايي است، ميتواند به دليل نو بودن محصول و ناآشنا بودن با عواقب استفاده از آن خيلي هم خطرناك باشد و هر مورد جديدي بايد به دقت بررسي شود.اما بهعنوان يكي از اخبار تكنولوژي ميشود محصول Flight net را مطرح كرد؛ محصولي كه به مسافران اين امكان را ميدهد تا به كمك ارتباطات ماهوارهاي در پروازهاي بين قارهاي از تلفن استفاده كنند. در زمان پرواز هواپيما با سرعت زيادي جابهجا ميشود و براي حفظ يك ارتباط مخابراتي بايد به صورت مداوم بين ماهوارههاي مختلفي كه در مسير ديد آنتن هواپيما قرار ميگيرند، سوئيچ كرد. قبلا چنين امكاني فراهم بوده، اما كيفيت تماس و قطع مداوم تماس و مكالمه در حين پرواز از مشكلات اصلي آن بودند كه حالا سيستمهاي بهتري ساخته و توسعه داده شدهاند.
كلر: طي چند سال گذشته براي به كارگيري هواپيماهايي كه با استفاده از سوختهاي زيستي به پرواز در ميآيند سرمايهگذاري كلاني انجام شده است
كاهش سر و صداي كابين يكي از آن موضوعاتي است كه امروزه با كمك بسياري از فناوريهاي جديد فراهم شده وحتي موكتهايي كه در هواپيماها استفاده ميشود، جاذب سر و صدا هستند. ما در لوفت هانزا همچنين برنامههاي جدي براي كاهش حداكثري سروصدا و آلودگي صوتي موتورها را داريم تا علاوه بر داخل كابين، مردمي كه در مجاورت فرودگاهها هم زندگي ميكنند، آسايش بيشتري به دست آورند. همچنين مشغول كار روي فناوري موتورها هستيم تا سوخت فسيلي كمتري استفاده كنيم و مشغول تغيير سوخت هواپيماهايمان به سوختهاي جديد زيستي هستيم.
به نكته جالبي اشاره كرديد؛ امروزه استفاده از سوختهاي زيستي چقدر در دنيا همهگير شده و اين موضوع تا چه حد جدي است؟
بهبود و كاهش مصرف سوخت در 800ـ747 كه آخرين محصول بوئينگ است دورقمي شده و سر و صداي موتور نيز 30 درصد كاهش پيدا كرده است. يك سال و نيم است استفاده از سوختهاي زيستي مد نظر ما قرار گرفته و در حال حاضر پروژه از مرحله تحقيقاتي خارج شده و در حال ورود به مرحله تجاري است.به طوركلي طي چند سال گذشته براي به كارگيري هواپيماهايي كه با استفاده از سوختهاي زيستي به پرواز در ميآيند، سرمايهگذاري كلاني انجام شده است.چندي پيش، پس از شش ماه بررسيهاي عملياتي در خصوص استفاده از سوخت زيست تركيبي، به نتايج مثبت و اميدواركنندهاي رسيديم. تنها بين هامبورگ و فرانكفورت بالغ بر 1187 پرواز با سوخت زيستي صورت گرفته كه تمام آنها نيز با موفقيت روي زمين نشستهاند.براي متخصصان ما مهمترين نكته آمار و ارقام مربوط به كاستن از آلايندههاي كربني است. محاسبات نشان ميدهد با استفاده از اين روش تا 1471 تن دياكسيدكربن كمتري توليد شده است. از نتايج به دست آمده كاملا راضي هستيم و آن را عاملي ترغيبكننده براي ادامه استفاده از سوختهاي زيست تركيبي در پروازهاي آينده دنيا ميدانيم.از طرف ديگر با انجام يك پرواز تاريخي در ابتداي سال جاري ميلادي نشان داديم به استفاده از سوختهاي زيستي در هواپيماها نه به عنوان يك ابتكار عمل فانتزي، بلكه در حكم يك ضرورت اجتنابناپذير بايد نگاه كرد. در دوازدهم ژانويه امسال يك فروند هواپيماي بوئينگ 747ـ400 درحالي كه حدود 40 تن سوخت زيست تركيبي با خود حمل ميكرد از فرانكفورت برخاست و در واشنگتن بر زمين نشست. اندازه گيريهاي دقيق نشان دادند تنها در اين پرواز 38 تن دياكسيدكربن كمتري در مقايسه با ساير پروازهاي عادي اين مسير توليد شده است كه اين ميزان معادل دياكسيدكربن توليد شده در شش پرواز ميان فرانكفورت و برلين است!
غير از پرسنلي كه در سطح تكنيسين و براي انجام امور بازرسيهاي دورهاي و خدمات تعمير و نگهداري استاندارد در ايرلاينها حضور دارند، حضور مهندسان و پژوهشگران را به عنوان پشتوانه تحقيقاتي و علمي يك خط هوايي تا چه حد ضروري ميدانيد؟
تحقيق و توسعه يكي از اصليترين بخشها و دغدغههاي شركتهاي بينالمللي هوايي معتبر دنياست. براي مثال ما در كل 122 هزار پرسنل داريم و روزانه حدود 200 هزار مسافر را جابهجا ميكنيم.مطمئنا جابهجا كردن اين حجم مسافر در روز يك پشتوانه علمي قوي ميخواهد. به همين دليل متخصصان لوفتهانزا در مراحل توليد بوئينگ 800 - 747مشاركت داشتند، در واقع اين دو تيم با مشاركت هم اين هواپيما را در طول سه سال توليد كردند. اين محدود به بوئينگ نيست؛ بنابراين ميبينيم كه در مراحل توليد اوليه هم متخصصان و محققان ما حضور دارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.