برخی تراشه‌های کوالکام از سنسور دوربین ۱۹۲ مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کنند

با موج جدیدی از گوشی‌های هوشمند با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی در بازار مواجه هستیم. ردمی نوت ۷ پرو با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی معرفی شد. همچنین، گلکسی A90، با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی تنها در چین عرضه می‌شود.

درکنار موج معرفی و عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند با دوربین‌های ۴۸ مگاپیکسلی، شاهد معرفی گوشی‌هایی با تعداد دوربین بیشتر در بازار هستیم. نوکیا ۹ PureView با دوربین پنج گانه با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی درکنار یک حسگر ToF معرفی شد. کاملا واضح است که در صنعت موبایل شاهد نوآوری‌های جدیدی در حوزه‌ی دوربین هستیم. 

باتوجه‌به ترند بازار موبایل، کوالکام تصمیم گرفت دقت نظر بیشتری روی مشخصات پردازنده‌ی تصویر تراشه‌های خود یا همان ISP داشته باشد. حال توسعه‌دهندگان XDA به تغییرات و توسعه‌های اعمال‌شده پی برده‌اند. توسعه‌دهندگان و طراحانی که در پروژه‌هایی مانند پورت‌های اپلیکیشن Google Camera و فناوری دستگاه‌های غیر پیکسل مشغول به کار هستند، به مشخصات دقیق ISP علاقه‌مند شدند.

در نسخه‌ی جدید مشخصات فنی پردازنده‌ی تصویر تراشه‌های کوالکام، قابلیت دوربین‌های تکی و دوربین‌های دوگانه به‌صورت کامل تفکیک شده‌‌اند و ویژگی‌هایی همچون محدودیت ضبط در حالت اسلوموشن و ویژگی‌هایی مانند Hybrid Autofocus نیز به‌صورت کامل فهرست شده‌اند. در میان جزئیات مطرح‌‌شده، نکات قابل‌توجهی هم دیده می‌شود. ظاهرا برخی از آخرین مدل‌های تراشه‌های کوالکام می‌توانند دوربین‌ با رزولوشن ۱۹۲ مگاپیکسلی را پشتیبانی کنند. تراشه‌هایی مورد نظر تراشه‌های اسنپدراگون ۸۵۵، اسنپدارگون ۸۴۵، اسنپدراگون ۷۱۰ و اسنپدراگون ۶۷۵ هستند.

وقتی به جزئیات توجه بیشتری می‌کنیم، نکات جدید و متفاوتی از آن استخراج می‌شود. درنظر داشته باشید که از نظر تئوری محدودیت‌هایی در برگه‌های فنی درج شده است. برهمین اساس، اگر یک حسگر ۱۹۲ مگاپیکسلی به تراشه متصل شود، تراشه می‌تواند تنها از آن دوربین پشتیبانی کند، ولی نباید حسگر دیگری به گوشی اضافه شود. حتی دوربین سلفی نیز در چنین شرایطی پشتیبانی نخواهد شد. 

همچنین، برای آنکه بتوانیم با چنین کیفیت بالایی تصویربرداری کنیم، باید برخی از ویژگی‌های پیشرفته غیرفعال شوند. یکی از مهم‌ترین این ویژگی‌ها، کاهش نویز در حالت مالتی فریم یا MFNR است که باید غیرفعال شود. در این فرایند، همزمان چندین عکس گرفته می‌شود و سپس تصویری با نویز کمتر از برآیند تصاویرگرفته‌شده، به دست خواهد آمد. یکی دیگر از ویژگی‌هایی که باید غیرفعال شود، لگ شاتر است. بدون درنظرگرفتن جزئیات بیشتری بای تصویربرداری، لگ شاتر اجازه می‌دهد تا چندین عکس (معمولا حدود ۳۰ عکس) درست زمانی‌که اپلیکیشن دوربین راه‌اندازی شود، گرفته خواهد شد. درنتیجه وقتی شاتر زده می‌شود، زمان تصویربرداری کاهش خواهد یافت.





تاريخ : دو شنبه 20 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |