نقش‌آفريني فناوري در ارتباط موثر

 

هنگامي كه يك ارتباط مهم و موثر برقرار مي‌كنيم، هيچ‌چيز بدتر از قطع شدن اين ارتباط نيست. در عصر حاضر بسياري از صاحبان كسب‌وكار و سازمان‌ها علاوه بر تلفن از امكانات بيشتري براي در ارتباط بودن با كارمندان و همكاران خود استفاده مي‌كنند.شركت‌هايي كه دامنه فعاليت‌شان در سطح جهان است بسرعت در حال گسترش هستند. برخي كسب‌وكارها براي داشتن يك ارتباط موثر و بدون اختلال، به كنفرانس‌هاي ويدئويي و ارسال ـ دريافت آني پيغام‌ها روي آورده‌اند. در صدر فهرست اين برنامه‌هاي كاربردي دو نرم‌افزار وجود دارد كه روي پيغام‌ها و كنفرانس‌هاي ويدئويي تمركز كرده‌ است: اسكايپ و اووو .به‌علت روي آوردن بيش از پيش كسب‌وكارها به دنياي وب و استفاده از اين فناوري‌‌ها، قصد داريم بهترين نرم‌افزارها در زمينه كنفرانس و پيام‌رساني آني ويدئويي را مورد تجزيه و تحليل قرار دهيم تا مناسب‌ترين آن را به شما معرفي كنيم.

Vonage

وونيج به‌عنوان يك سرويس ارتباطي ارزان‌قيمت تلاش مي‌كند افراد سراسر جهان را از طريق سرويس‌هاي پهناي باند به يكديگر ارتباط دهد. آماري كه در سايت آن وجود دارد نشان مي‌دهد هم‌اكنون فناوري آنها به 4/2 ميليون مشترك خدمات ارائه مي‌كند و قابليت برقراري تماس بين ۶۰ كشور را فراهم آورده است، كه در زمينه كسب‌وكار بين‌المللي نكته بسيار مهمي‌ است. روشي كه آنها استفاده مي‌كنند اين است كه وونيج تماس‌هاي تلفني را به استفاده از VoIP (صدا روي پروتكل اينترنت يا Voice over IP) در اينترنت مسيريابي مي‌كند.يك مزيت بزرگ اين نرم‌افزار عبارت است از اين كه سرويس‌هاي آن در وب و از طريق فروشندگان محلي و بومي هر منطقه فروخته مي‌شود. از ديگر مزاياي بزرگ آن، اين است افرادي كه با آنها تماس گرفته مي‌شود حتما نبايد وونيج يا اينترنت داشته باشند تا تماس ورودي را دريافت كنند، بلكه داشتن فقط يك خط تلفن كافي است.بزرگ‌ترين عيبي كه مي‌توان براي آن نام برد اين است كه وونيج، همانند اسكايپ و اووو ، پيام‌رساني ويدئويي را ارائه نكرده است؛ قابليتي كه امروزه كم‌كم به يك نياز تبديل مي‌شود. باتوجه به نوع برنامه‌هاي ارائه شده براي كسب‌وكارهاي كوچك و هزينه 50 دلاري ماهانه آن، وونيج چندان به صرفه نيست. با اين حال هنوز هم كسب‌وكارهايي وجود دارد كه نياز يا ارزش كنفرانس ويدئويي را به‌طور كامل درك نكرده‌اند!

Oovoo

براي افرادي كه در شركت‌هاي مهم و بزرگ كار مي‌كنند، اين گزينه خاص ممكن است بهترين شرايط را فراهم كند. اين نرم‌افزار كه سال ۲۰۰۷ منتشر شد، مي‌تواند تماس‌ها را در همان لحظه ضبط كند. همچنين برقراري گفت‌وگوي ويدئويي دوازده نفره قابليتي ايده‌آل از «كاربرد فناوري براي برگزاري جلسه‌هاي كاري» است. اووو همچنين قابليت‌هاي ديگري مانند به‌اشتراك‌گذاري صفحه دسكتاپ، ثبت تماس ويدئويي، به‌اشتراك‌گذاري فايل و گفت‌وگو و پيام‌رساني آني ويدئويي را ارائه مي‌كند. البته همه اين قابليت‌ها رايگان نيست. هنوز هم oovoo براي افرادي طراحي شده است كه به تمام شكل‌هاي ارتباط توجهي خاص دارند، كه البته اين توجه هنگامي كه وارد دنياي كسب‌وكار مي‌شود، امتيازاتي را در پي مي‌آورد.البته اين قابليت‌ها به‌تنهايي نيز خوب و مفيد است. يكي از مزيت‌هاي اووو در مقابل رقباي خود، اين است كه در دسترس كاربران مك، اندرويد، رايانه‌هاي ويندوزي و آيفون قرار دارد.البته با وجود اين مزايا، اووو يك عيب بزرگ نيز دارد؛ قيمت آن که به‌طور قطع اووو براي كسب‌وكارهاي محدود و با بودجه‌اي اندك، مناسب نيست. طرح‌هايي كه oovoo Plus را در خود دارد 95/9 دلار در ماه و 95/89 دلار در سال هزينه دارد و براي oovoo Pro بايد ماهانه 95/29 و سالانه 55/269 دلار پرداخت كرد. خودتان بايد قضاوت كنيد كه باصرفه است يا خير.

اسكايپ

بدون ترديد اسكايپ مهم‌ترين رقيب اووو به‌حساب مي‌آيد. طبق گزارش سايت‌هاي معتبر، از زمان ورود اسكايپ (آگوست ۲۰۰۳) به بازار، دنياي فناوري اطلاعات بشدت دگرگون شده است. باوجود شبكه آن كه از سوي مايكروسافت اداره مي‌شود، اسكايپ به كاربران خود چيزي بيش از برقراري رايگان تماس ارائه مي‌كند. با اين شرايط طبيعي است كه اسكايپ تا سپتامبر سال گذشته حدود ۶۶۳ ميليون كاربر داشته است.براي افراد تازه‌وارد، اسكايپ از اووو ارزان‌تر است؛ مشتريان مي‌توانند از طريق تلفن يا دستگاه موبايل خود تنها با پرداخت 9/0 سنت در ماه با افرادي در سراسر دنيا تماس برقرار كنند و حتي اسناد مهم كاري را در هر اندازه‌اي، با كارمندان و همكلاسي‌ها به‌اشتراك بگذارند. اساسا اين همان كاري است كه اووو انجام مي‌دهد. همچنين اسكايپ برگزاري كنفرانس ويدئويي، پيام‌رساني آني، ارسال و دريافت پيغام‌هاي متني و... را نيز ارائه مي‌كند.با اين حال براي دسترسي به قابليت‌هاي Skype Premium تجهيزاتي نياز است كه هزينه آن تا حدودي قابل تامل است؛ اينترنت پرسرعت، وب‌كم، ميكروفن و بلندگو، و همچنين يك DirectX 9.0c سازگار با كارت ويدئو براي كاربران ويندوزي. البته اين هزينه‌ها براي برخي كسب‌وكارها خيلي به چشم مي‌آيد.

گوگل‌تاك

گوگل‌تاك براي افرادي كه حتما تماس ويدئويي را نمي‌خواهند، مي‌تواند گزينه‌اي مناسب باشد. يك سرويس پيام‌رساني آني كه ارتباطات صوتي و متني را فراهم مي‌كند و تحت سيستم‌‌هاي‌عامل‌ بلك‌بري، اندرويد، مائمو (Maemo)، لينوكس، ويندوز، iOS و سيستم‌عامل گوگل كروم اجرا مي‌شود. اين نرم‌افزار همچنين قابليت‌ گفت‌وگوهاي كلامي رايگان براي فواصل دور و كنفرانس صوتي را در اختيار دارد و يكپارچگي آن با جي‌ميل، گفت‌وگو با دوستان در خود جي‌ميل را ممكن مي‌كند.يكي از مزيت‌هاي آن نسبت به بقيه رقبا اين است كه گوگل يك برند معتبر است و شاخه‌هاي آن نظير گوگل پلاس مي‌تواند به كسب‌وكار كمك فراواني كند. اين مساله درباره گوگل‌تاك نيز صادق است؛ يك نرم‌افزار رايگان كه در زبان‌هاي مختلفي در دسترس باشد كاملا كاربرپسند است و به كاربران اجازه مي‌دهد با دوستان خود در تمام دنيا تماس برقرار كنند يا پيام‌هاي آني بفرستند. علاوه بر اينها يك ظاهر ساده و درعين‌حال حرفه‌اي دارد كه كسب‌وكارها مي‌توانند به آن افتخار كنند!هيچ مشكل بزرگي در اين نرم‌افزار وجود ندارد. تنها مساله اين است كه براي دسترسي به گوگل‌تاك بايد يك حساب گوگل ايجاد كرد.بدون شك برقراري ارتباط صحيح براي هر كسب‌وكاري ضروري است، ولي با توجه به ابزارهاي زيادي كه به برقراري اين ارتباطات كمك مي‌كند، مديران شركت‌ها گزينه‌هاي زيادي پيش رو دارند، كه به طور قطع انتخاب آنها به ترجيحات و نيازهاي شركت و نوع كسب و كارشان بستگي دارد.





تاريخ : دو شنبه 22 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |