کورتانا اولینبار قبل از ورود به ویندوز ۱۰ و iOS و اندروید بهعنوان دستیار صوتی ویندوزفون پا به عرصهی وجود گذاشت. اکنون که عمر ویندوزفون به سر رسیده است و افراد بسیار کمی از کورتانا روی رایانههای شخصی خود استفاده میکنند، مایکروسافت تصمیم دشواری گرفته و رقابت با گوگل و الکسا را کنار گذاشته است. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، اوایل امسال اعلام کرد شرکت او دیگر به کورتانا بهعنوان رقیبی برای سایر دستیارهای دیجیتال نگاه نمیکند و با داشتن رقیبانی برای این پلتفرم کنار آمده است. در این مطلب زومیت، قصد داریم این موضوع و نقش آن در آیندهی کورتانا را بررسی کنیم.
کورتانا زمانی یکی از عناصر مهم ویندوز ۱۰ محسوب میشد؛ ولی اکنون در حال تبدیل به اپلیکیشن است. این موضوع میتواند باعث ارائهی بهروزرسانیهای مداوم و منظم برای کورتانا شود؛ اما درمقابل، بهمعنی جداشدن کورتانا از بخش جستوجوی اصلی ویندوز است. جداسازی کورتانا از بخش جستوجو از پیش آغاز شده است و مایکروسافت اکنون روی رابط کاربری جدیدی برای این بخش در ویندوز ۱۰ کار میکند که بر سیستم جستوجوی تقلیدی جدید این شرکت متمرکز است. درحالحاضر، کورتانا حتی در زمان فرایند راهاندازی ویندوز ۱۰ نیز غیرفعال شده است.
اگرچه قبلا مایکروسافت ادعا میکرد بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از کورتانا در ویندوز ۱۰ استفاده میکنند، واقعیت آن بود که اکثر افراد فقط از سیستم جستوجوی متنی ویندوز استفاده میکردند، نه کورتانا. دستیارهای صوتی دیجیتال در دستگاههای مخصوص به خود مثل اکو آمازون در مقایسه با رایانههای شخصی کاربرد بیشتری دارند و سرانجام مایکروسافت به این موضوع پی برده است.
افزونبراین، کورتانا حتی در حال خداحافظی از ایکسباکس وان است. ابتدا مایکروسافت قصد داشت این دستیار صوتی را در سال ۲۰۱۵ برای کنسول ایکسباکس عرضه کند که بهدلیل تعویق در توسعهی داشبورد آن، به سال ۲۰۱۶ موکول شد و اکنون تنها پس از گذشت چند سال، دوباره نوبت خداحافظی کورتانا با ایکسباکس رسیده است. البته، کاربران ایکسباکس هنوزهم میتوانند با استفاده از حسگر کینکت از فرمانهای صوتی استفاده کنند؛ ولی از کورتانا دیگر نمیتوان با هدست استفاده کرد. مایکروسافت از کاربران ایکسباکس وان میخواهد با استفاده از اپلیکیشن موبایلی کورتانا از فرمانهای صوتی استفاده کنند؛ اما این با انتظار پیشین از ایکسباکس بسیار فاصله دارد. ناگفته نماند از الکسا هم میتوان استفاده کرد.
نشانههای مرگ کورتانا حداقل از ۱۸ ماه قبل آغاز شد. کورتانا در رویداد CES سال ۲۰۱۸ هیچ جایی نداشت و تنها حضور آن به ترموستات مجهز به این دستیار صوتی ختم میشد که حتی در توضیحات این محصول، از کورتانا بهعنوان قابلیت نام برده نشده بود. پیشتر انتظار میرفت کورتانا روی یخچالها و توسترها و بسیاری از دستگاههای دیگر بهکار گرفته شود؛ ولی فقط توانست به بلندگوی هوشمند راه پیدا کندپس از اعمال تغییراتی در بخش ویندوز شرکت مایکروسافت، تری میرسون، مدیر سابق بخش ویندوز، این شرکت را ترک کرد و خاویر سولتر، مسئول کورتانا، نیز چند ماه بعد با سِمَتش خداحافظی کرد. مایکروسافت اکنون دربارهی کورتانا بازنگری میکند و در حال عقبنشینی از یکپارچهسازی آن با ویندوز ۱۰ و ایکسباکس وان است. این شرکت برنامههای جدیدی برای کورتانا دارد که شامل تعاملات مکالمهمحور کارگرانی است که برای روز خود برنامهریزی میکنند.
اندرو شومن، مسئول جدید کورتانا، اوایل امسال در مصاحبهای با پایگاه خبری The Verge، از برنامهی جدید مایکروسافت برای این دستیار صوتی پرده برداشت. او در این مصاحبه اعلام کرد:
فکر میکنم یکی از مشکلات چند سال گذشتهی ما، پیداکردن مکانهایی است که مایکروسافت میتواند واقعا مفید واقع شود. فکر میکنم آنچه در سال گذشته واقعا روی آن کار کردهایم، یافتن راهی برای گنجاندن کورتانا در سرویسهای مایکروسافت ۳۶۵ و راضیکردن کاربران است؛ بهویژه کاربرانی که از این سرویسها زیاد استفاده میکنند. بنابراین، باید تقویم، کارها، اسناد کاری و ارتباطات آنها با همکاران نزدیکشان را درک کنیم.
معنی این حرف افزایش قابلیتهای مکالمهمحور کورتانا هنگام پاسخدادن به جستوجوهای صوتی و متنی در آینده است. ما بخشی از این برنامه را در یکپارچهسازی کورتانا با رباتهای بلندپروازنهی مایکروسافت و اسکایپ دیدهایم. مایکروسافت در حال تغییر کاربرد کورتانا بهعنوان مهارتی است که در همهجا کاربردی باشد. همچنین، این شرکت تیم کورتانا را از بخش پژوهشهای هوش مصنوعی خارج و آن را به تیم دستگاهها و تجربیات ملحق کرده است. این حرکت میتواند پدیدارشدن کورتانا در محصولات معقولانهتری مثل هدفونهای سرفیس مایکروسافت را باعث شود.
مقالههای مرتبط:
همهی این تغییرات میتواند به قدرتمندترشدن الکسا در بخشهایی از ویندوز منجر شود که قبلا زیرپوشش مستقیم کورتانا بود و کورتانا نیز به یکپارچهسازی هوشمندانهی خود با نرمافزارش ادامه میدهد. مایکروسافت به دستیارهای صوتی جانبی اجازه میدهد که با ویندوز ۱۰ بیشتر یکپارچه شوند؛ بنابراین، الکسا بهزودی میتواند وقتی رایانه قفل است، فعال و استفاده شود. افزونبراین، مایکروسافت همکاری خود باآمازون را آغاز کرده است که باعث میشود کورتانا و الکسا بتوانند باهم صحبت کنند. البته، این ادغام فعلا در مراحل اولیه و بسیار ساده است و به زمان بیشتری برای کار نیاز دارد.
شایان ذکر است مایکروسافت نیمنگاهی هم به استفاده از کورتانا در اندروید دارد. این شرکت مدتی است که به اندروید بهعنوان سیستم معادل ویندوز در گوشیهای هوشمند نگاه میکند. بخش بزرگی از این برنامه لانچر مایکروسافت برای دستگاههای اندرویدی را شامل میشود که برای جایگزینی سرویسهای مایکروسافت و آفیس با تجربهی کاربری پیشفرض گوگل ازجمله دستیار صوتی گوگل بهکار میرود. لانچر مایکروسافت حتی از رابط کاربری مکالمهای کورتانا نیز بهره میبرد که اوایل امسال معرفی شده بود. این رابط کاربری برای اپلیکیشن کورتانا در ویندوز ۱۰ نیز عرضه خواهد شد.
نمیتوان بهراحتی جایگاه کورتانا را در یکیدو سال آینده پیشبینی کرد؛ ولی از تغییرات مایکروسافت مشخص است این شرکت میخواهد دستیار صوتیاش را بیشتر در پسزمینه قرار دهد. کورتانا بازهم در محصولاتی بهکار خواهد رفت که به دستیار صوتی نیاز داشته باشند؛ اما در یخچال یا توستر بعدیتان این الکسا و دستیار گوگل هستند که کنترل همهچیز را برعهده دارند، نه کورتانا.
.: Weblog Themes By Pichak :.