رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با بیان این که سایت این مرکز روزانه ۵۵ هزار بازدیدکننده دارد، گفت: از آنجایی که محتوای سایت مرکز، علمی است این تعداد بازدیدکننده از منابع علمی قابل توجه است.
دکتر فاطمه عظیمزاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که بخش عمدهای از هدف تاسیس مجموعه جهاد دانشگاهی، دنبال کردن اهداف متعالی کشور در زمینههای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی است، گفت: شنیدن سخنان رهبری در جمع ائمه جمعه درباره جهاد دانشگاهی، در آستانه سیونهمین سالگرد تاسیس این مجموعه نشان میدهد که جهاد دانشگاهی به بلوغ لازم رسیده و میتواند خدماتی را ارائه دهد که موردنیاز کشور است. این خدمات میتواند فرهنگی، آموزشی یا پژوهشی باشد.
وی با اشاره به سخنان رهبری درباره جهاد دانشگاهی گفت: قطعا بیان این سخنان از سوی رهبری مسئولیتی را برای مجموعه جهاد دانشگاهی به همراه میآورد و آن مسئولیت این است که جهاد دانشگاهی، خلاهای جامعه را بهتر بشناسد و سعی کند راهکارهای لازم را برای حل مشکلاتی که وجود دارد پیشنهاد کند.
عظیمزاده افزود: یکی از ویژگیهای جهاد دانشگاهی این است که میتواند در برخی موارد به صورت یک مجموعه جمعکننده عمل کند، در برخی مواقع، موقعیتهایی به وجود آمده که سازمانهای مختلفی درگیر یک موضوع بودهاند و مجموعه جهاد دانشگاهی به عنوان یک حلقه واسط عمل کرده و توانسته برآیند خوبی را در آن موقعیت به وجود بیاورد. قطعا تمجید مقام معظم رهبری از جهاد دانشگاهی باعث میشود مجموعه جهاد دانشگاهی بهتر و دقیقتر از قبل نیازهای جامعه را بشناسد، برای آنها برنامهریزی کند و نهایتا به دنبال این باشد که هر کدام از این نیازها را با روشهای علمی و درست برطرف کند.
همپوشانی فعالیتهای مجموعههای مشابه
رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به پیشرو بودن جهاد دانشگاهی در بسیاری از عرصهها گفت: در بسیاری از مواقع، در جهاد دانشگاهی نیازی شناسایی شده و متناسب با آن نیاز ظرفیتی ایجاد شده است ولی متاسفانه در برخی موقعیتها به جای این که از این ظرفیت ایجاد شده، استفاده مناسب شود، مجموعههایی مشابه همان مجموعههایی که جهاد دانشگاهی راهاندازی کرده ایجاد شده است. در واقع، به جای آن که از ظرفیتها استفاده شود تا حرکت سریعتری رو به جلو داشته باشیم، مجموعههایی کنار هم قرار گرفتند که خیلی وقتها فعالیتهایشان با یکدیگر همپوشانی داشته و باعث شده که نتوانیم از ظرفیت ایجاد شده به خوبی استفاده کنیم.
وی با اشاره به همکاریهای جهاد دانشگاهی با سایر دستگاهها گفت: متاسفانه به دلیل برخی مسائل فرهنگی در جامعه ، به دشواری توانمندیهای خود را باور میکنیم. اگر این خودباوری جدی تر رخ بدهد احتمال رشد بیشتری وجود دارد. البته بسیاری از سازمانها و نهادها به ظرفیتهای شناسایی شده از سوی جهاد دانشگاهی توجه کردند و باعث شدند که ظرفیت اولیهای که ایجاد شده به رشد خود ادامه دهد و خدماتی که لازم است را برای کشور به همراه داشته باشد.
عظیمزاده در پاسخ به سوالی درباره وظایف مجموعه جهاد دانشگاهی در شرایط تحریم گفت: قطعا وظایف کلان ما در شرایط تحریم و غیرتحریم تفاوتی ندارد ما در هر شرایطی موظف هستیم که نیازهای جامعه را بشناسیم، شرایط محیطی و منطقهای را خوب تحلیل کنیم و متناسب با شرایطی که وجود دارد فعالیتهای خود را برنامهریزی و اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: قطعا وقتی بحث تحریم به میان میآید یعنی ما در شرایطی خاص و متفاوت با شرایط عادی قرار گرفتهایم. در این موقعیت ممکن است نیازهایی شناسایی شود که با نیازهای شرایط غیرتحریم متفاوت باشد. فکر میکنم مهمترین مسئله این است که بتوانیم شرایط را واقعبینانه تحلیل کنیم و نقاط کلیدی مورد نیاز کشور را شناسایی کنیم چرا که در شرایط تحریم منابع ما محدودتر است. در شناسایی نیازها و برنامهریزی باید دو موضوع را به جد مد نظر قرار دهیم. در مرحله شناسایی، باید کلیدیترین نیازها را شناسایی کنیم و در حوزه برنامهریزی هم باید سعی کنیم بهینهترین روش ممکن را برای عملیاتی کردن برنامهها انتخاب کنیم که کمترین هدررفت منابع را شاهد باشیم.
راهاندازی سیستمی برای ترجمه منابع علمی تخصصی
رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با بیان این که پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی در سالهای اخیر، طبق روال گذشته به گردآوری و انتشار اطلاعات علمی پرداخته، گفت: همانطور که میدانید سال ۱۳۸۳، جهاد دانشگاهی پایگاه اطلاعات علمی را راهاندازی کرد. در فرمایشات مقام معظم رهبری توصیه به فعالیتهایی مثل فعالیت پایگاه اطلاعات علمی دیده میشود. ایشان در جمع دانشگاهیان فرمودند که ما به مجموعههایی که اطلاعات فعالیتهای علمی کشور را ثبت کنند نیاز داریم. بنابراین ما فکر میکنیم که در این زمینه توانستیم خوب و موفق عمل کنیم علت این ادعا هم این است که افراد زیادی به پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی مراجعه میکنند. ما روزانه بیش از ۵۵ هزار بازدیدکننده از سایت داریم و با توجه به این که محتوای سایت علمی است این تعداد بازدیدکننده از منابع علمی قابل توجه است.
وی با بیان این که هدف مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی تسهیل دسترسی محققان به خدمات علمی بوده درباره فعالیتهای جانبی این مرکز گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای ما، راه اندازی نسخه اندروید اپلیکیشن سایت است که به محققان کمک میکند در صورت در دسترس نبودن کامپیوتر با گوشیهای هوشمند خود یا تبلتها به محتوای سایت دسترسی داشته باشند. از دیگر فعالیتها که در راستای تکمیل خدمترسانی به محققان انجام دادیم، راهاندازی سیستمی برای ترجمه منابع علمی تخصصی وهمچنین ویراستاری منابع علمی تخصصی است.
رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: در حال حاضر نرمافزار ترجمه، فاز تست را طی میکند و تا چند هفته آینده در دسترس محققان قرار خواهد گرفت. محققان برای دسترسی به این نرمافزار میتوانند به سایت strs.ir مراجعه کنند. با فاصله کوتاهی بعد از رونمایی از نرمافزار ترجمه، سامانه ویراستار نیز در اختیار محققان قرار خواهد گرفت.
عظیمزاده افزود: در سالی که گذشت ، سعی کردیم خدمت بهتری را در حوزه اطلاعرسانی به محققان ارائه دهیم. به این صورت که با مراجعه محققان به سایت مرکز اطلاعات علمی و پیدا کردن مقاله موردنظر خود، امکان دسترسی به منابع مرتبط دیگر برای ایشان فراهم شده است. بنا داریم در سال جاری سرعت و حجم خدمترسانی به محققان را افزایش دهیم.
وی در پایان درباره برنامههای پیش روی این مرکز گفت: قرار است که ارتباطات بینالمللی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی را افزایش دهیم. خوشبختانه ما درخواستهایی از سوی نشریات خارجی و دانشگاههای خارج از کشور برای گسترش همکاریها داشتهایم. باتوجه به سیاستگذاری کلانی که در کشور وجود دارد و همچنین تاکید اسناد بالادستی بر گسترش ارتباطات بینالمللی بنا داریم که زمینههای لازم برای گسترش ارتباطات بینالمللی را فراهم کنیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.