مخترع فرانسوی با فلای‌برد ایر از کانال انگلیس عبور کرد

فرانکی زاپاتا، مخترع فرانسوی که در ژوئیه نتوانسته بود با فلای‌برد ایر (Flyboard Air)، نوعی هاوربرد، از کانال انگلیس عبور کند، سرانجام توانست با استفاده از فلای‌بورد با موفقیت از کانال انگلیس عبور کند و نام خودش را ثبت کند. زاپاتا ابتدا از سنگات در شمال فرانسه با هاوربرد از زمین بلند شد و ۲۲ دقیقه‌ی بعد به دوور انگلیس رسید. وی موفق شد این مسیر ۲۲ دقیقه‌ای را با سرعت حداکثر ۱۰۶ مایل در ساعت بپیماید.

فرانکی زاپاتا

زاپاتا پس از رسیدن به مقصد اعلام کرد:

سه سال قبل وسیله‌ای ساختیم و اکنون پس از گذشت این مدت، توانستیم از کانال انگلیس عبور کنیم. واقعا انجام چنین کاری دیوانه‌کننده است.

گاردین در گزارش خود اعلام کرده است هاوربرد فقط برای ۱۰ دقیقه سوخت داشته و فرانکی زاپاتا مجبور بوده است برای تأمین سوخت موردنیاز خود توقف کند؛ درنتیجه، این مسافت به‌صورت پیوسته طی نشده و توقف همراه بوده است.

همان‌طور‌که گفته شد، این دومین‌باری است که زاپاتا برای عبور از کانال انگلیس اقدام می‌کند. اولین تلاش زاپاتا در اواخر ژوئیه با شکست رو‌به‌رو شد. ظاهرا زمانی‌که وی قصد داشته روی سکوی سوخت‌گیری توقف کند، به‌جای فرود روی سکو در آب افتاده است. زاپاتا و اعضای تیمش اعلام کرده بودند دلیل بروز مشکل در تلاش اول، اشتباه محاسباتی و اندازه‌ی موج‌های آب حین فرود هاوربرد بوده است. ظاهرا وقتی زاپاتا قصد داشت روی سکو فرود بیاید، موج‌های بزرگ باعث شده است چند سانتی‌متر مانده به لبه سکو فرود بیاید؛ به‌همین‌دلیل در آب افتاده است.

فرانکی زاپاتا

در سال ۲۰۱۱، زاپاتا فلای‌برد را اختراع کرد. فلای‌برد وسیله‌ای است که با موتور قدرتمندش می‌تواند شخص را روی هوا معلق نگه دارد. بعدها، زاپاتا فلای‌برد ایر (Flyboard Air) را اختراع کرد. فلای‌برد ایر وسیله‌ای است که با چهار موتور توربوجت کار می‌کند و شخص می‌تواند با کمک آن روی هوا معلق شور و ازطریق کامپیوتر در وضعیت تعادل قرار بگیرد. در سال ۲۰۱۶، زاپاتا در پرواز با فلای‌بورد ایر در امتداد ساحل جنوبی فرانسه، برای پیمودن مسافت ۲,۲۵۲ متری (درحدود ۱.۴ مایلی) رکورد جهانی دورترین پرواز هاوربرد را به‌نام خود ثبت کرد. 

زاپاتا در جشن‌های روز باستیل فرانسه با اسلحه و سوار بر هاوربرد در بین جمعیت حاضر شد تا بتواند برخی دیگر از کاربردهای آن را به‌نمایش بگذارد. وزارت دفاع فرانسه علاقه‌ی زیادی به وسیله‌ی زاپاتا دارد و در سال ۲۰۱۸ نیز، مبلغی درحدود ۱.۳ میلیون یورو به زاپاتا اهدا کرد تا بتواند وسیله‌ی خود را توسعه دهد. زاپاتا تنها کسی نیست که روی چنین وسایل نقلیه‌‌ای کار می‌کند. ریچارد برونینگ انگلیسی نیز وسیله‌ی مشابه دیگری با ۶ موتور توربو طراحی کرده است که بیشتر به جلوه‌های بصری فیلم‌های علمی‌تخیلی شبیه است.

 

 




تاريخ : سه شنبه 15 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |