پژوهشگران چینی: نوعی باکتری می‌تواند افراد غیرالکلی را به بیماری کبد چرب مبتلا کند!

 

بیماری کبد

پژوهشگران چینی در بررسی جدیدی دریافتند که نوعی باکتری می‌تواند افراد غیرالکلی را به بیماری کبد چرب مبتلا کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، پژوهشگران باور دارند که یک باکتری خاص می‌تواند به تولید الکل در روده انسان منجر شود و به کبد آسیب برساند. به گفته پژوهشگران، این باکتری حتی می‌تواند کبد افرادی که الکل مصرف نمی‌کنند را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

"جینگ یوآن"(Jing Yuan)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما به صورت کاملا اتفاقی به این کشف رسیدیم.

یوآن و همکارانش، فردی که به نوع شدیدی از بیماری کبد چرب مبتلا بود، مورد بررسی قرار دادند. این بیماری هنگامی پیش می‌آید که چربی بیش از اندازه در کبد انباشته می‌شود. مصرف بالای الکل، متداول‌ترین دلیل بروز این بیماری است اما برخی از افراد نیز به "بیماری کبد چرب غیر الکلی"(NAFLD) مبتلا می‌شوند. این بیماری، نوعی از بیماری‌های مربوط به کبد چرب است که در نتیجه تجمع چربی ایجاد می‌شود و به مصرف بیش از حد الکل ارتباطی ندارد. بیماری فردی که مورد بررسی گروه یوآن بود، به قدری گسترش یافته بود که التهاب شدید کبد در او دیده می‌شد. این شکل از بیماری می‌تواند به آسیب دائمی کبد و سرطان کبد منجر شود.

یوآن و گروهش در بررسی‌های بیشتر دریافتند که الکل خون بیمار مورد نظر آنها، به صورت غیرمعمول بالاست و حتی می‌تواند کشنده باشد. تصور آنها این بود که بیمار دائما الکل مصرف می‌کند اما بیمار در صحبت با پزشکان گفت که هرگز به صورت دائم الکل مصرف نکرده است.

افرادی که به چنین مشکلی دچار می‌شوند، به نوعی سندروم موسوم به "Auto-brewery" مبتلا هستند. در این نوع اختلال، مقدار زیادی الکل از طریق تجزیه یا تخمیر مواد غذایی نشاسته‌ای تولید می‌شود. مقدار الکل تولید شده به حدی است که می‌تواند به مسمومیت بیمار بیانجامد.

یوآن افزود: ما در کمال تعجب دریافتیم که مشکل این بیمار، بیش از آن که ناشی از قارچ باشد، در اثر وجود یک باکتری پیش می‌آید؛ در نتیجه درمان‌های ضد قارچ، تاثیری بر این سندروم ندارند.

پژوهشگران برای بررسی این مورد، آزمایش‌هایی را روی موش‌ها انجام دادند. آنها نمونه‌هایی از باکتری مورد نظر را مستقیما به معده موش‌ها منتقل کردند تا بیماری کبد چرب غیر الکلی در آنها ایجاد شود. پژوهشگران در پایان آزمایش دریافتند که انتقال این باکتری، به شکل‌گیری نوعی کشنده از میکروبتا منجر می‌شود.

پژوهشگران تاکید کردند که برای تایید نتایج این آزمایش و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای از بین بردن آنها، به بررسی‌های بیشتری نیاز دارند.

این پژوهش، در مجله "Cell Metabolism" به چاپ رسید.





تاريخ : دو شنبه 1 مهر 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |