زمانی بود که مایکروسافت را در بازار فناوری نمی‌شد شکست داد. صرف نظر از بازاری که این شرکت وارد آن می‌شد، همواره راهی را نیز برای جذب مشتریان و شکست تمام رقبا پیدا می‌کرد. مایکروسافت از آغاز انقلاب در رایانه‌های شخصی، حاکم بی‌چون و چرای قلمرو مرورگرها، فضای تولید و سیستم‌عامل بود، اما آن روزها خیلی وقت است که سپری شده‌ است.مایکروسافت حالا در بازار موبایل به‌ دنبال گوگل و اپل می‌دود و حتی آفیس پرقدرتش نیز با گوگل داکس، زوهو و بسیاری از نرم‌افزارهای آنلاین دیگر در معرض تهدید است. حتی ویندوز (که زمانی دست نیافتنی می‌رسید) حالا کم‌کم دارد جا را برای Mac OS X باز می‌کند و اپل محبوبیت بیشتری به دست می‌آورد. به‌عبارتی مایکروسافت دیگر آن غول پرقدرت چند سال پیش نیست؛ هر چند آنها هنوز مهره‌هایی روی صفحه دارند که می‌توانند با بازی‌گرفتن درست آنها، موفقیت بلندمدت خود را تضمین کنند.

ویندوز 8

مایکروسافت بخش بزرگی از آینده کاری خود را روی موفقیت یا شکست ویندوز8 سرمایه‌گذاری کرده است. نگارش جدید ویندوز به‌طور کامل خودش را از قبلی‌ها جدا کرده و می‌تواند مایکروسافت را به رقیبی جدی در بازار تبلت‌ها تبدیل کند. اگر این اتفاق بیفتد،‌ موفقیت مایکروسافت برای چند سال تضمین خواهد شد.

استقبال از ویندوز فون 7

یکی از پر ایرادترین محصولات مایکروسافت، نه از نظر قابلیت بلکه از نظر شیوه ارائه به بازار، سیستم‌عامل ویندوز فون 7 است. این سیستم‌عامل موبایل هنوز نتوانسته به رقیبی جدی برای اندروید تبدیل شود و تنها گوشی‌ که توانست جايگاه خود را حفظ كند، NokiaLumia 900بود.استقبال از ویندوز فون 7 می‌تواند به پیروزی بزرگی برای مایکروسافت منجر شود.

پراکندگی در بازار اندروید

پراکندگی در بازار اندروید کماکان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این بازار است. البته نسخه‌های مورد استفاده اندروید بسیار متنوع است و ارتقای آن به نوع گوشی بستگی دارد. اگر چنین شرایطی ادامه داشته باشد و مشتریان اندرویدی از این موضوع ناراضی بمانند، ممکن است به ویندوز فون 7 رو بیاورند. شاید این مساله یکی از نقاط ضعف اساسی و استراتژیک مایکروسافت درزمینه موبایل را رفع پوشش دهد.

امنیت موبایل

امنیت اندروید فاکتور دیگری است که مایکروسافت می‌تواند از آن استفاده کند. امنیت در اکوسیستم اندروید مساله‌ای است که حل آن روزبه‌روز دشوارتر می‌شود. این موضوع باعث شده برخی تولیدکنندگان بزرگ از اندروید رو برگردانده و به‌ دنبال راه‌حل‌های ثانوی باشند. اگر مایکروسافت بتواند از این مهره بدرستی استفاده کند، می‌تواند آن شرکت‌ها را به سمت ویندوز فون 7 بکشاند.

Mac OS X Mountain Lion

اپل به‌دنبال انتشار Mountain Lion، آخرین نگارش سیستم‌عامل خود است که درست چند ماه پیش از عرضه ویندوز 8 مایکروسافت انجام می‌گیرد. اگر این نرم‌افزار موفقیت‌آمیز باشد و عرضه مک‌بوک‌پروها و مک‌بوک‌ایرهای جدید با آن همزمان شود، قطعا به فروش ویندوز 8 لطمه خواهد زد و سهم بازار عمده‌ای را در درازمدت از مایکروسافت خواهد گرفت.

رایانش ابری

سازمان‌های بزرگ و کوچک و کاربران شخصی بزودی به‌سمت نرم‌افزارها و سرویس‌های ابری خواهند رفت. شرکت‌هایی که بتوانند از این موج بیشترین بهره را ببرند، موفقیت خود را در آینده تضمین خواهند کرد. مقاومت باعث محوشدن خواهد شد. این درست است که مایکروسافت در برابر رایانش ابری مقاومتی نکرده است،‌ اما می‌تواند کارهای بیشتری انجام دهد. دنیای آنلاین هنوز جای رشد دارد و مایکروسافت هر چه زودتر برای خود سهمی به دست بیاورد، سریع‌تر می‌تواند شانس موفقیت خود را تضمین کند.

چه بر سر آفیس خواهد آمد؟

مایکروسافت آفیس از اوایل دهه 90 میلادی به‌عنوان پیشرو مجموعه‌نرم‌افزاری معرفی شده است، اما با وجود عرضه گوگل داکز در حال پیشرفت و زوهو اپز که هر روز کاربران بیشتری را به‌سوی خود جلب می‌کند، مایکروسافت نمی‌تواند بازار آفیسش را تضمین کند.

چند نسخه آینده آفیس قاعدتا به عامل موفقیت یا ورشکستگی این بخش از بازار مایکروسافت تبدیل خواهد شد.

 

تمایل بالمر به تغییر

استیو بالمر خوب یاد گرفته‌ است چطور مایکروسافت را همانند بیل گیتس اداره کند، هر چند او نتوانسته مایکروسافت را به دوران اوج خود برگرداند.

در دهه جدید، بالمر باید با ایده‌های جدید وارد شود تا بتواند علیه اپل و گوگل سر بلند کند.

 

 

اکس‌باکس را فراموش نکنیم

هر چند بیشتر دغدغه‌های مایکروسافت را آفیس و ویندوز تشکیل می‌دهد، اما این شرکت در زمینه محصولات مختص مصرف‌کننده‌ها خوب عمل کرده است. اکس‌باکس 360 به کنسول اصلی بازیخورها تبدیل شده است. طبق گزارش‌های منتشر شده، مایکروسافت در نظر دارد نسل جدید اکس‌باکس را در سال آینده عرضه کند. این شرکت باید تمهیداتی بیندیشد تا موقعیت خوبی که با اکس‌باکس‌ خود به دست ‌آورده است، بسادگی از دست ندهد.

 

بینگ

مایکروسافت در تلاش است بتواند خودش را به‌عنوان رقیب جدی گوگل در بخش جستجوهای اینترنتی و تبلیغات معرفی کند. گوگل کماکان تهدید بزرگی برای مایکروسافت خواهد بود. برای رفع این تهدید، مایکروسافت مجبور است سهم بازار خود را با بینگ گسترش دهد. اگر این شرکت بتواند درآمد و سهم تبلیغات آنلاین خود را افزایش دهد، به قلب تجارت گوگل صدمه خواهد زد. بینگ هنوز یک غول نیست، اما مایکروسافت باید این موتور جستجو را گسترده‌تر کند یا با رقابت تنگاتنگ موتورهای جستجو خداحافظی کند.





تاريخ : یک شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |