مدت هاست که در سایت های ایرانی و خارجی خبرهایی مبنی بر عرضه نسخه جدیدی از سیستم عامل شرکت مایکروسافت یعنی ویندوز می شنویم. این نسخه ابتدا با نام ” ویندوز آبی ( Windows Blue ) ” شناخته می شد. اما پس از مدتی نام ویندوز ۸٫۱ برای آن مطرح شد و ظاهرا این همان نام انتخابی مایکروسافت است. این شرکت تاکید می کند که ویندوز ۸٫۱، سرویس پک جدید ویندوز ۸ نیست. بلکه نسخه دیگری است که برخی مشکلات را برطرف کرده و قابلیت های جدیدی را به ویندوز ۸ می افزاید.اما چرا مایکروسافت پس از گذشت کمتر از یک سال تصمیم گرفته است تا نسخه ی جدیدی از ویندوز را ارائه کند؟ دلیل آن چیزی نیست جز انتقادهای اکثر کارشناسان و کاربران. در واقع مایکروسافت تصمیم گرفته است تا برخی از اقدامات نابجای خود را مورد بازنگری قرار دهد. در این صورت است که شاید بتواند دوبار نظر مساعد کاربران و کارشناسان را بدست بیاورد و شاید ویندوز ۸٫۱ بتواند در حکم ویندوز هفتی باشد که سر و صدای کاربران را تا حد زیادی خواباند.اما دیروز مایکروسافت در پستی در بلاگ رسمی ویندوز، به برخی از قابلیت های ویندوز ۸٫۱ اشاره کرد. شاید جالب ترین اقدام مایکروسافت در این نسخه بازگرداندن دکمه استارت باشد که نبودش باعث سردرگمی بسیاری از کاربران شده بود. در ادامه با گویا آی تی همراه باشید تا به برخی از قابلیت های تایید شده ی ویندوز ۸٫۱ اشاره داشته باشیم……
۱- امکانات شخصی سازی
* کاربران می توانید پی.سی یا تبلت خود را تبدیل به یک قاب عکس کنند که تصاویر موجود روی هارددیسک یا اسکای درایو را در صفحه قفل ( Lock Screen ) به صورت اسلایدشو به نمایش می گذارد.
* رنگ ها و تصاویر زمینه بیشتری ارائه خواهد شد. همچنین جلوه های بصری بیشتری در ویندوز ۸٫۱ وجود دارند.
* تصویر زمینه دسکتاپ ویندوز می توانید به عنوان تصویر زمینه صفحه استارت ( Start Screen ) نمایش داده شود.
* صفحه استارت قابلیت استفاده از کاشی ها با سایزهای مختلف را خواهد داشت.کاشی هایی با اندازه بزرگ ( دو برابر اندازه بزرگ ترین کاشی ویندوز ۸ ) و یا کاشی های با اندازه کوچک تر ( نصف اندازه کوچک ترین کاشی ویندوز ).
* امکان انتخاب چندین اپلیکیشن به منظور تغییر اندازه، انتقال و یا حذف وجود خواهد داشت. این قابلیت کار را برای نام گذاری گروهی و همچنین مرتب سازی چیدمان اپلیکیشن ها راحت تر می کند.
* با کشیدن صفحه از پایین به سمت بالا، می توانید لیست کامل اپلیکیشن ها را مشاهده کنید. همچنین امکان فیلتر کردن اپلیکیشن ها بر اساس نام، تاریخ نصب، میزان استفاده و دسته بندی خاص شان وجود خواهد داشت.
* اپلیکیشن هایی که نصب می کنید، دیگر به صورت اتوماتیک به صفحه استارت اضافه نمی شوند. این اپلیکیشن ها در بخش apps قرار خواهند گرفت و به عنوان موارد جدید هایلایت خواهند شد.
۲- جستجو
* جستجوی درونی ویندوز ۸٫۱ این بار نتایج جستجوی بینگ را نیز به شما نشان خواهد داد.
* قابلیت جدیدی نیز به نام Quick action در این نسخه از ویندوز وجود خواهد داشت که با استفاده از آن می توانید جستجوی مفیدتری داشته باشید.مثلا نتایج جستجو به نحوی نمایش داده می شوند که بتوانید کارهای سریعی مثل پخش یک ویدئو یا موزیک را انجام دهید. البته جستجوهای دیگر در بخش های مختلف در دسترس خواهند بود. مثلا جستجوی فایل های روی هارددیسک، تنظیمات و … که با کشیدن صفحه به سمت چپ می توانید آنها را مشاهده کنید.
۳- اپلیکیشن ها و فروشگاه ویندوز
* اپلیکیشن های داخلی ویندوز ۸٫۱ با تغییرات جدید ارائه خواهند شد.
* قابلیت جدید Snap Size به شما کمک می کند تا دو اپلیکیشن را با سایز مساوی در کنار یکدیگر اجرا کنید. هر کدام از این اپلیکیشن ها نصف صفحه را اشغال خواهند کرد.
* تعداد اجرای همزمان اپلیکیشن های مشابه به سه مورد افزایش یافته است و این بدان معناست که می توانید مثلا اپلیکیشن فروشگاه ویندوز را به صورت همزمان سه بار باز کنید.
* چندین پنجره ی یک اپلیکیشن اکنون می توانند در کنار یکدیگر قرار گیرند.
* فروشگاه ویندوز دچار تغییرات و قابلیت های جدید خواهد شد.
* توضیحات مربوط به اپلیکیشن بیشتر خواهد شد و همچنین اپلیکیشن های مرتبط دیگری که ممکن است به آنها علاقه داشته باشید نیز برای تان به نمایش در خوآهد آمد.
* بروزرسانی اپلیکیشن ها به صورت اتوماتیک و در پس زمینه و از طریق فروشگاه ویندوز انجام خواهد شد.
۴- اتصالات ابری
* در ویندوز ۸٫۱ می توانید فایل های خود را به صورت مستقیم در اسکای درایو ذخیره کنید.
* اسکای درایو به شما امکان دسترسی به فایل های روی دستگاه و فضای ابری تان را خواهد داد. همچنین می توانید به صورت آفلاین نیز به فایل های خود دسترسی داشته باشید.
* اگر با استفاده از اکانت مایکروسافتی خود در ویندوز ۸ لاگین کنید، تمام تنظیمات ویندوز و اپلیکیشن ها به صورت اتوماتیک انجام خواهد شد.
۵- تنظیمات پی.سی
مایکروسافت به این نکته اشاره می کند که با استفاده از منوی PC Settings می توانید به تمامی تنظیمات دستگاه تان دسترسی داشته باشید و دیگر لازم نیست به سراغ کنترل پنل ویندوز بروید.
۶- مرورگر اینترنت اکسپلورر
* مرورگر اینترنت اکسپلورر ۱۱ به همراه ویندوز ۸٫۱ عرضه خواهد شد.
* نسخه ۱۱ اینترنت اکسپلورر بازدهی بیشتری در صفحات لمسی خواهد داشت. همچنین سرعت بارگذاری صفحات بیشتر شده است و قابلیت های جدید دیگری نیز به همراه آن ارائه خواهد شد.
* گزینه هایی برای تنظیم کردن ظاهر اینترنت اکسپلورر ۱۱ وجود خواهد داشت.
* تب های باز موجود رو اینترنت اکسپلورر ۱۱ را می توانید در دستگاه های دیگری که از ویندوز ۸٫۱ استفاده می کنند نیز در اختیار داشته باشید.
۷- گزینه های مربوط به موس و کیبرد
* در ویندوز ۸٫۱ با بهبودهای جدیدی برای کاربرانی که از موس و کیبرد استفاده می کنند مواجه خواهید شد.
* گزینه های هم برای تغییر عملکرد چهار گوشه صفحه در اختیارتان قرار خواهد گرفت.
* گزینه های دیگری هم برای ورود مستقیم به یک صفحه دیگر وجود خواهد داشت. بنابراین لزوما دیگر وارد صفحه استارت در ابتدای کار نخواهید شد.
در پایان نمی توان به چیز خاصی اشاره کرد. مگر اینکه منتظر بمانیم و ببنیم که مایکروسافت در نسخه ۸٫۱ ویندوز واقعا چه کار خواهد کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.