محققان آفریقای جنوبی از کشف نخستین شواهد دنبالهداری خبر میدهند که میلیونها سال قبل پس از عبور از جو زمین و منفجر شدن، بسیاری از گونههای حیات روی زمین را نابود کرد.
محققان دانشگاه های ویتواتراستراند و ژوهانسبورگ در همکاری مشترک با یک تیم بین المللی موفق به کشف نشانههای اولیهیی از دنبالهدار باستانی شدند که میتواند سرنخ مهمی برای شکلگیری منظومه شمسی باشد.
«دیوید بلاک» از محققان این مطالعه تأکید میکند: آنالیزهای صورت گرفته بر روی سنگریزه سیاهرنگی که سالها قبل در مصر کشف شد نشان می دهد، این نمونه احتمالا نخستین تکه از هسته یک دنبالهدار باستانی است.
این تکه متعلق به دنبالهداری است که در 28 میلیون سال قبل پس از ورود به جو زمین، بر فراز مصر منفجر شد و دمای سطح را تا یک هزار و 982 درجه افزایش داد و در پی آن بسیاری از گونههای حیات نابود شدند.
این افزایش دمای ناگهانی همچنین منجر به شکل گیری حجم زیادی از شیشه سیلیکای زرد رنگ در مساحتی حدود شش هزار کیلومتر مربع از صحرا شد که توسط جواهرسازان باستانی مورد استفاده قرار میگرفت.
مواد دنبالهدارها بسیار خاص هستند و پیش از این تنها ذرات گرد و غبار در اندازه میکروسکوپی در جو بالا یا گرد و غبار غنی از کربن در یخهای قطب جنوب شناسایی شدهاند.
«جین کرامرز» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه ژوهانسبورگ خاطر نشان می کند: دنبالهدارها شامل اسرار زیادی از شکلگیری منظومه شمسی هستند و این کشف فرصت بینظیری برای بررسی تاریخچه شکلگیری این منظومه در اختیار محققان قرار میدهد.
.: Weblog Themes By Pichak :.