راز نورهای مرموز اقیانوس اطلس جنوبی که ناسا را سردرگم کرده بود!
1-2647.jpg

ناسا جدیدا مدعی شده نورهای معماگونه‌ای که در اقیانوس اطلس جنوبی مشاهده می‌شوند، در واقع، چراغ‌های قایق‌های ماهیگیران هستند که از فضا قابل‌ مشاهده‌اند.

 

 سال گذشته ناسا نقشه‌ای از زمین را منتشر کرد که اشیائی را در آن سوی سواحل آرژانتین به نمایش می‌گذاشت و حدود 300 مایلی آن‌ها، شهری از چراغ‌ها در وسط اقیانوس اطلس جنوبی ظاهر شده بود.

 

این نورهای عجیب سردرگم‌کننده بودند زیرا هیچ انسان، آتش یا چاه‌های نفتی در آن ناحیه وجود نداشت.

 

ناسا هم‌اکنون مدعی است این چراغ‌ها در واقع، متعلق به قایق‌های ماهیگیری هستند که بسیار قدرتمند بوده و از فضا قابل‌رویت هستند.

 

این چراغ‌ها با استفاده از «سوئیت رادیومتری تصویربرداری مادون‌قرمز مرئی» شناسایی شدند که بر روی ماهواره Suomi NPP نصب شده است.

 

به ادعای ناسا، ماهیگیران شبانه در حال شکار نوعی هشت‌پا با باله‌های کوتاه به نام Illex argentinus هستند.

 

این نوع هشت‌پا در ده‌ها تا صدها کیلومتر فراتر از ساحل و تقریبا از ریو دو ژانیرو تا تیرا دل فوگو یافت می‌شوند.

 

این حیوان در 80 تا 600 متری زیر سطح آب زندگی می‌کند و از میگو، خرچنگ و ماهی تغذیه می‌کند.

 

بر اساس اطلاعات ناسا، هشت‌پای مزبور توسط ماهی‌های باله‌دار بزرگتر، نهنگ‌ها، مرغان دریایی، پنگوئن‌ها و انسان‌ها مصرف می‌شود.

 

دانشمندان نخستین بار اواخر دهه 1970 و اوایل دهه 1980 و زمانی که مشغول جمع‌آوری نخستین نقشه‌ها از زمین در شب بودند، متوجه چنین چراغ‌های شبانه‌ای در دریا شدند.

 

به گفته مارینا مورای، اقیانوس‌شناس زیستی در نیروی دریایی سرویسیو دو هیدروگرافیای آرژانتین، هشت‌پاها در تراکم‌های بالا در shelfbreak تجمع‌ می‌کنند، زیرا این منطقه در طول فصل‌های بهار و تابستان بسیار پررونق است.

 

در این ناحیه همچنین ارگانیسم‌های گیاه‌مانند میکروسکوپی در تجمع‌های متنوع و در فصول مختلف وجود دارند.

 

این چمن دریایی از ماهی‌ها تغذیه می‌کنند که سپس به غذای دیگر موجودات آبزی تبدیل می‌شوند.

 

برای صید پلانگتون و ماهی‌هایی که این هشت‌پا مصرف می‌کند، ماهیگیران از نورهای قدرتمندی استفاده می‌کنند که در هر قایق 300 کیلووات انرژی تولید می‌کنند.

 

هشت‌پا طعمه‌اش را تا سطح تعقیب می‌کند و در آن‌جا صید آن با تورهای ماهیگیری آسان‌ خواهد بود.

 

همان‌طور که از نقشه‌ها بر می‌آید کشتی‌های سایر کشورها تا حد امکان به این مرز نزدیک می‌شوند تا از صید این گونه هشت‌پا بهره‌مند شوند.





تاريخ : یک شنبه 5 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |