درمان بی‌اختیاری ادراری استرسی زنان با تکنیک جدید محقق ایرانی
3198.jpg

محقق ایرانی به تکنیک جدیدی در درمان بی‌اختیاری ادراری استرسی همراه با افتادگی‌های ارگان‌های لگنی زنان دست یافت.

 

 بی‌اختیاری ادراری یا دفع غیرارادی ادرار هنگامی اتفاق می‌افتد که فشار داخل مثانه از فشار ناشی از تون عضلات صاف و مخطط مجرای ادراری بالاتر رود.

 

این بیماری عامل مهمی در کاهش کیفیت زندگی به شمار می‌رود و نزدیک به 70 درصد زنان ساکن خانه سالمندان و عمدتا زنان بالای 50 سال که سابقه‌ی جراحی لگنی، اختلالات حرکتی، بیماری‌های عصبی عضلانی، یبوست، سرفه‌های شدید مزمن، حاملگی با وزن بالا و ... دارند، به آن مبتلا می‌شوند.

 

در حال حاضر روش‌های متعددی برای درمان این بیماری وجود دارد که البته پس از درمان شاهد عود مجدد بیماری در اکثر روش‌های درمانی هستیم.

 

 

دکتر سیمین وحیدی – متخصص کلیه و مجاری اداری – با ابداع تکنیکی جدید موفق به درمان بی‌اختیاری ادراری استرسی همراه با افتادگی ارگان‌های لگنی شده است که ضمن کاهش طول زمان عمل ، مدت بستری بیماران و نیز هزینه‌های درمانی این بیماری، عود مجدد آن در بیماران مبتلا را بسیار کاهش داده است.

 

 

وی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا، با اشاره به روش شایع «اسلینگ» (آویزان‌کردن ناحیه گردن مثانه به روش سوزنی با نخ‌های قابل جذب یا غیرقابل جذب) و بالا‌ کشیدن ناحیه گردن مثانه و گردن رحم، گفت: روش اسلینگ 15 سال است که به عنوان درمان بیماری بی‌اختیاری اداری استفاده می‌شود.

 

 

دکتر وحیدی در توضیح تکنیک جدید خود برای درمان بی‌اختیاری ادراری استرسی همراه با افتادگی‌های ارگان‌های لگنی زنان گفت: این روش تکمیل‌کننده‌ی روش‌ اسلینگ است که طی آن گردن رحم با نخ‌های مصنوعی گرفته و بر روی قدام شکم فیکس می‌شود.

 

 

وی با بیان این‌که 38 درصد زنانی که دچار بی‌اختیاری ادراری استرسی هستند، با مشکل افتادگی ارگان‌های کف لگن هم مواجهند، گفت: در تکنیک جدید ارائه شده مدت زمان عمل 30 تا 35 دقیقه بوده، میزان خونریزی بسیار کاهش یافته و در حالی که در سایر روش‌ها، احتمال عود بیماری تا 40 درصد است، در این روش احتمال عود بیماری تنها دو درصد است.

 

 

این محقق خاطرنشان کرد: تمام زنانی که افتادگی لگنی دارند کاندید این روش جراحی هستند. همچنین زنانی که دارای درجاتی از افتادگی رحم و مثانه هستند نیز مناسب این عمل خواهند بود.

 

 

وی با بیان این که هزینه‌ی انجام عمل نیز با این روش بسیار کاهش می یابد، افزود: نتایج انجام تکنیک جدید بر روی بیماران دچار بی‌اختیاری ادراری استرسی بسیار مثبت بوده است.

 

 

دکتر وحیدی افزود: در تکنیک جدید بر خلاف روش‌های قبلی که برش بر روی شکم انجام می‌شد، از نخ‌های قابل جذب با دو سوراخ کوچک بر روی شکم استفاده می‌شود که از نظر زیبایی بسیار اهمیت دارد.





تاريخ : چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |