سرعت بالا و اطمینان از کامل بودن فرایند نصب سیستم عامل از مزایای این روش است. اما برای نصب ویندوز از روی USB چه اقداماتی باید صورت بگیرد؟
شاید بسیاری از کاربران تجربه نصب ویندوز از روی حافظه جانبی را نداشته باشند. اما مزایای این روش برای نصب سیستم عامل از جمله سرعت بالا، اطمینان از کامل شدن فرایند نصب – پرهیز از مشکلات CD – و همچنین قابلیت جابجایی USB فلش که به معنای یک ویندوز همیشه همراه است، شاید منجر به آن شود که نصب ویندوز از روی CD برای همیشه به فراموشی سپرده شود!
از سوی دیگر در حال حاضر با گسترده تر شدن حضور لپ تاپ هایی که به دلیل کم کردن وزن، از درایو اپتیکال محروم هستند، گزینه دیگری پیش پای کاربران برای نصب سیستم عامل، جز از راه استفاده از USB باقی نمی گذارد:
1: مقدمات برای نصب ویندوز از روی USB
برای شروع به موارد زیر نیاز داریم:
حافظه جانبی USB با حداقل ظرفیت 4GB
دیسک فشرده ویندوز برای کاربرانی که میخواهند از روی CD ویندوز USB خود را آماده کنند.
فایل ISO ویندوز دانلود شده یا Image گرفته شده از CD ویندوز، برای آن دسته از کاربرانی که فاقد اپتیکال درایو هستند.
برای شروع بعد از اتصال USB به سیستم، از داده ها و اطلاعات روی آن یک نسخه پشتیبان تهیه کنید زیرا برای نصب ویندوز نیاز به فرمت کردن USB داریم:
سپس در منوی Start ویندوز، cmd را تایپ کنید و کلید های Ctrl + Shift + Enter را بزنید تا cmd در حالتAdministrator اجرا شود – یا با کلیک راست بر روی cmd گزینه Run as andministrator را انتخاب کنید:
با اجرای cmd دستور DISKPART را وارد کنید تا برنامه پارتیشن بندی دیسک تحت داس اجرا شود که به شما اجازه فرمت کردن USB و فعال کردن پارتیشن را خواهد داد. بعد از آن دستور list disk را تایپ کرده و کلید Enterرا فشار دهید. در این حالت، تمامی حافظه های متصل به سیستم شما با شماره نمایش داده خواهند شد که بر اساس ظرفیت آنها میتوانید شماره مربوط به USB را پیدا کنید. در تصویر زیر USB مورد نظر ما با شماره 6 مشخص شده است (8GB):
بعد از آن دستورات زیر را به ترتیب وارد کنید:
Select Disk # : که به جای # باید شماره مربوط به USB خود را که با دستور list disk پیدا کرده اید وارد کنید.
Clean : این دستور تمامی پارتیشن های موجود بر روی USB از جمله سکتورهای مخفی را پاک میکند.
Create Partition Primary : این دستور یک پارتیشن اولیه با پارامترهای پیش فرض بر روی USB ایجاد میکند.
Select Partition 1 : این دستور پارتیشن تازه ایجاد شده را انتخاب میکند.
Active : با این دستور به سیستم اطلاع میدهید که پارتیشن ایجاد و انتخاب شده، یک پارتیشن سیستمی معتبر است.
Format FS=NTFS : این دستور USB شما را به حالت NTFS فرمت میکند. با توجه به ظرفیت USB شما، ممکن است فرایند فرمت شدن آن دقایقی به طول بینجامد.
Assign : بعد از فرمت شدن USB وارد کردن این دستور منجر به آن میشود که ویندوز با اختصاص دادن یک حرف به درایو USB آن را به شکل کامل شناسایی کند. در آزمون ما درایو تخصیص داده شده با حرف L مشخص شد.
Exit : با این دستور از ابزار DISKPART خارج میشوید.
در پایان صفحه cmd شما باید چیزی شبیه به این باشد:
تا اینجا USB شما به شکل کامل برای مرحله بعدی آماده شده است. اما cmd را همچنان باز بگذارید.
2 : تبدیل USB به یک درایو Bootable
بعد از خارج شدن از DISKPART اساسا باید در مسیر C:windowssystem32 قرار داشته باشید.
برای آن دسته از کاربرانی که از فایل ISO برای این مرحله استفاده میکنند، لازم است که قبل از ادامه فایل مورد نظر را به شکل یک درایو مجازی بارگزاری کنند. برای این کار بهترین راه استفاده از نرم افزار Virtual Clone Driveاست که به شما این امکان را میدهد که فایلهای ISO را دقیقا مشابه یک CD در یک درایو مجازی بارگزاری کنید. (لینک دانلود نرم افزار در انتهای مطلب ضمیمه شده است).
در نهایت، باید مسیر CD یا فایل ISO بارگزاری شده را در cmd وارد کنید. با دوبار وارد کردن دستور cd.. به مسیر اصلی درایو C خواهید رفت و سپس دستور زیر را وارد کنید.
H: (که در اینجا H درایو اپتیکال شما که CD ویندوز در آن قرار دارد یا درایو مجازی شما که فایل ISO در آن بارگزاری شده است، میباشد و باید H را با حرف منتصب شده به درایو مورد نظر جایگزین کنید).
سپس با وارد کردن دستور CD Boot وارد پوشه Boot میشوید. که باید دستور زیر را وارد کنید:
Bootsect.exe /nt60 L : که باید حرف L را با حرف منتصب شده به درایو USB خود تغییر داده و جایگزین کنید. با اینکار USB شما به یک درایو Bootable تبدیل خواهد شد:
نکته مهم: اگر چنانچه از نسخه 32 یا 64 بیتی ویندوز استفاده میکنید، باید CD یا فایل ISO شما مطابق با همین نسخه باشد. در غیر این صورت، دستور Bootsect عمل نخواهد کرد.
3 : کپی فایلهای نصب ویندوز در داخل USB
بعد از طی مراحل فوق، نوبت به مرحله پایانی میرسد که باید اقدام به کپی کردن فایلهای نصب ویندوز از رویCD یا ISO بر روی USB خود کنید. برای اینکار نیازی به استفاده از cmd نیست و میتوانید به شکل دستی اقدام به کپی فایلها بر روی USB کنید. اما برای اطمینان میتوانید از دستور زیر در cmd برای این منظور بهره بگیرید:
XCOPY D:*.* L: /E /F /H : که تنها باید حرف D را با حرف منتصب به درایو اپتیکال یا درایو مجازی ISO و حرف L را با حرف منتصب به درایو USB خود جایگزین کنید.
بعد از همه اینها USB شما تبدیل به یک درایو Bootable شده است که به راحتی قادر به نصب ویندوز از روی آن هستید. کافی است که USB را به سیستم مورد نظر متصل کرده و با بوت کردن سیستم از روی USB – با تنظیمات BIOS – شاهد نصب ویندوز از روی USB با سرعتی که تصور آن را نمی کنید باشید:
لینک دانلود Virtual Clone Drive
.: Weblog Themes By Pichak :.