10ثروتمند برتر جهان در حوزه فناوری + تصاوير

نشریه Forbes فهرست ثروتمندترین افراد سال 2014 میلادی را منتشر کرد و توضیح داد که در فهرست امسال زنان پولدار بیش از سال‌های قبل خودنمایی می‌کنند و تعداد آن‌ها به میزان قابل ملاحظه‌ای بیشتر است. در فهرست امسال نام هزارو 645 نفر به‌چشم می‌خورد که بیش از 10 درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و مابقی مردانی هستند که غالباً در حوزه فناوری فعالیت می‌کنند و این مسأله مهم‌ترین نکته‌ای بوده که توجه کارشناسان را به خود جلب کرده است. 

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که فناوری اطلاعات نه تنها در چند سال اخیر باعث رشد اقتصادی کشورها شده و فرصت‌های شغلی بیشماری را در سراسر جهان ایجاد کرده است، بلکه موجب کسب درآمد فراوان برای صاحبان مشاغل در این زمینه را نیز فراهم کرده است تا متولیان هیچ صنعت و حرفه دیگری نتوانند در این زمینه با فناوران رقابت کنند.

«بیل گیتس» که در چهار سال گذشته دومین ثروتمند جهان محسوب می‌شد، در سال 2014 میلادی سرانجام توانست «کارلوس اسلیم هیلو» صاحب بزرگترین شرکت مخابراتی مکزیک را پشت‌سر بگذارد. گیتس که در یک سال گذشته 9 میلیارد دلار بر درآمدهای خود افزود، در طول 20 سال گذشته 15 سال عنوان ثروتمندترین فرد جهان را از آن خود کرد.

در این یک سال «مارک زوکربرگ» مدیر جوان شرکت فیس‌بوک بیش از همه رقبا سرمایه خود را افزایش داد و مجموع ثروت شخصی‌اش را از 2/15 به 5/28 میلیارد دلار رساند. به واسطه این تحولات بزرگ در دنیای فناوری، امریکا در مجموع توانست 492 میلیاردر از مجموع پولدارهای جهان را در خود جا دهد و پس از آن هم کشورهای چین و روسیه به‌ترتیب با 152 و 111 میلیاردر قرار گرفتند.

نشریه Forbes در گزارش مربوط به سال 2014 اعلام کرد که بیش از دوسوم حاضرین در این فهرست ثروت خود را به صورت شخصی ایجاد کرده‌اند و حدود 90 درصد آن‌ها در حوزه فناوری مشغول به کار هستند یا به نوعی شغل و حرفه آن‌ها با این عرصه درگیر است. همچنین گفته شد که 13 درصد این افراد ثروت افسانه‌ای خود را به ارث برده‌اند و 21 درصد هم توانسته‌اند با کسب و کار جدید، بخصوص در حوزه فناوری بر ارثیه‌شان بیافزایند. فهرست ثروتمندترین افراد حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات در جهان به قرار زیر اعلام شده است.

 1- «بیل گیتس» – مدیر بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» – سن: 58 سال – محل زندگی: امریکا – مجموع دارایی‌ها: 76 میلیارد دلار


گیتس همچنان بخشی از سهام شرکت مایکروسافت را در اختیار دارد و اگرچه از طریق بنیاد خیریه خود کمک‌های فراوانی به مردم آفریقا می‌کند، اما در یک سال گذشته 9 میلیارد دلار بر سرمایه‌های خود افزوده است تا با این اتفاق بار دیگر به عنوان ثروتمندترین فرد جهان برگزیده شود. او که بنیانگذار اصلی شرکت مایکروسافت محسوب می‌شود، این روزها ترجیح می‌دهد بیشترین زمان خود را به اقدام‌های انساندوستانه و کمک‌های مردمی اختصاص دهد. او در طول زندگی خود بیش از 28 میلیارد دلار به فقرای سراسر جهان بخشیده است و هدف اصلی از زندگی خود را نیز کمک به مردم می‌داند.

 2- «لری الیسون» – مدیرعامل شرکت اوراکل – سن: 69 سال – محل زندگی: امریکا – مجموع دارایی‌ها: 48 یلیارد دلار

 

او در یک سال گذشته توانسته بیش از 5 میلیارد دلار درآمد کسب کند که تمام آن‌ هم از فروش نرم‌افزار و محصولات مربوطه در شرکت اوراکل تأمین شده است. اوراکل در سپتامبر گذشته توانست برای دومین دوره متوالی عنوان پرفروش‌ترین شرکت را در امریکا به دست آورد. الیسون که با شرکت‌های فناوری بزرگ رقابت می‌کند، به این نتیجه رسیده که روزهای خوب اپل پس از مرگ «استیو جابز» به پایان رسیده است و گوگل هم با همه توانمندی‌ها برای ساخت سیستم‌عامل اندروید به صورت غیرقانونی از حق امتیازهای اوراکل استفاده کرده است. دختر او به‌نام «مِگان الیسون» این روزها به کمک ثروت پدر می‌کوشد به یکی از ستاره‌های هالیوود تبدیل شود.

 3- «لری پیج» – مدیرعامل شرکت گوگل – سن: 40 سال – محل زندگی: امریکا – مجموع دارایی‌ها: 3/32 میلیارد دلار



این مدیر جوان و خلاق از جمله افرادی محسوب می‌شود که بیشترین تأثیر را برای ایجاد تغییر در دنیای فناوری برجا گذاشته است. او در اوایل ماه ژانویه با پرداخت 2/3 میلیارد دلار شرکت تولیدکننده سیستم‌های الکترونیکی تعدیل دمایNest  را به صورت نقدی خرید و پس از آن شرکت موتورولا را 9/2 میلیارد دلار به لنوو فروخت. اما این پول‌ها در روند اصلی فعالیت‌های او و شرکتش به عنوان بزرگترین مرکز اینترنتی جهان تأثیر چندانی نمی‌گذارد. زیرا ارزش سهام گوگل به‌طور میانگین سالانه 50 درصد افزایش می‌یابد تا با این اتفاق «لری پیج» و «سرگی برین» بتوانند مجموع درآمدهای شخصی خود را در سال 2014 به بیش از 30 میلیارد دلار برسانند.

 4- «جِف بیزوس» – مدیرعامل شرکت آمازون – سن: 50 سال – محل زندگی: امریکا – مجموع دارایی‌ها: 32 میلیارد دلار



او که صاحب بزرگترین فروشگاه آنلاین و کتابخانه آنلاین در جهان است، در اکتبر گذشته روزنامه «واشنگتن پست» را 250 میلیون دلار خرید. بیزوس که فارغ‌التحصیل رشته مهندسی برق و علوم رایانه از دانشگاه پرینستون است، برای مدتی مدیریت مرکز وال‌استریت را برعهده گرفت و پس از آن متوجه شد که اینترنت پرسرعت‌ترین و روبه‌رشدترین فناوری در جهان محسوب می‌شود. او در سال 1995 میلادی از این شغل استعفا داد تا کتابخانه آنلاین Amazon را تأسیس کند.

 5- «سرگی برین»– مدیرعامل شرکت گوگل – سن: 40 سال – محل زندگی: امریکا – مجموع دارایی‌ها: 8/31 میلیارد دلار



او که به همراه «لری پیج» شرکت گوگل را تأسیس کرد، برای نخستین بار در اوایل سال 2014 میلادی موفق شد مجموع سرمایه‌ها و دارایی‌های شخصی خود را به بیش از 30 میلیارد دلار برساند. درآمد اصلی برین به واسطه رشد سالانه 50 درصدی ارزش سهام گوگل حاصل می‌شود و او در یک سال گذشته توانسته است بیش از 7 میلیارد دلار برمجموع سرمایه‌های شخصی خود بیافزاید. «سرگی برین» که به همراه دو فرزند خود در کالیفرنیا ساکن است، آگوست گذشته پس از 6 سال از همسر خود جدا شد و هم‌اکنون با یکی دیگر از کارمندان گوگل ازدواج کرده است. او مدیریت مرکز Google X را هم به‌عهده دارد تا طرح‌هایی از جمله خودروی بدون راننده، عینک هوشمند، گوشی پازلی، لنز چشمی هوشمند و... را دنبال کند.

 6- «مارک زوکربرگ» – مدیرعامل شرکت فیس‌بوک – سن: 29 سال – محل زندگی: امریکا – مجموع دارایی‌ها: 5/28 میلیارد دلار




تاريخ : شنبه 9 فروردين 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |