بزرگترین غول‌های دنیای فناوری اطلاعات+تصاویر
بیشتر شرکت های بزرگ و  فعال در دنیای تکنولوژی که امروزه وجود دارد کمتر از 10 سال پیش تنها یک استارت آپ کوچک بوده اند که رشد و بدست آوردن قدرتشان را مدیون اینترنت هستند. برای مثال در حوزه خرید کالا رفته رفته با محبوب تر شدن خرید و فروش اینترنتی دیگر فروشگاه های سنتی از دور خارج شده و جای خود را به فروشگاههای آنلاین می دهند. و شرکت های تکنولوژیکی که در این حوزه فعالیت می کنند پر قدرت تر می شوند. 

برخی از این شرکت های بزرگ تکنولوژی تاثیر خود را با استفاده از محصولات نرم افزاری و کامپیوتری و نحوه تعامل مشتریان از روش های مختلف با محصولاتشان می گذارند. یر خی دیگر که تازه وارد هستند از صنعت پر هیاهوی "دات کام" استفاده کرده و در غالب رسانه های اینترنتی و شبکه های اجتماعی آنلاین محبوبیت خود را کسب کرده اند.

در ادامه این مطلب به معرفی قدرتمندترین شرکت ها و موسسات فعال در حوزه فناوری اطلاعات و تکنولوژی می پردازیم که در سال های اخیر توانسته اند بیشترین تاثیر را در دنیای تکنولوژی داشته باشند.


1. هافینگتون پست
هافینگتون پست وبسایتی است که اخبار و مقاله های مختلف با تمرکز بر روی اخبار سیاسی را در اختیار کاربران قرار می دهد. هافینگتون پست در سال 2012 در رتبه بندی ها محبوب ترین وب سایت خبری سیاسی در امریکا شناخته شد و حتی جایزه پولیتزر را برای بهترین فعالیت ژورنالیستی دریافت کرد. در سال های اخیر نیز به پرستیژ و محبوبیت این سایت خبری افزوده شده است. انتظار می رود این وب سایت خبری در سال آینده جایزه دیگری را به عنوان برترین شبکه خبری آنلاین دریافت کند.



2. تامبلر
تامبلر کوتاه شده عبارت تامبل بلاگز به معنی بلاگ های کوتاه است. تمرکز این وبسایت بر روی میزبانی وبلاگ ها و شبکه اجتماعی ما بین آنها است. از طریق این وبسایت کاربران می توانند وبلاگ های خود را مدریت کرده و محتوای خود را با دیگر وبلاگ ها به  اشتراک بگذارند.

دیوید کارژ در سال 2007 خلاء وجود یک پلتفرم برای میکرو وبلاگ ها را در میان دیگر سایت ها احساس کرد و تامبلر را پایه گذاری کرد. در سال 2012 نیز شرکت یاهو این وبسایت را با قیمتی در حدود 1 میلیارد دلار خریداری نمود.



3. آمازون
وب سایت amazon.com  بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا محسوب می شود که مقر آن در سیاتل واشنگتن است. جف بزوس در سال 1994 به منظور استفاده از پتانسیل بالای اینترنت در آن سال ها آمازون را تاسیس کرد.

آمازون کار خود را با فروش کتاب آغاز کرد. کتاب بهترین گزینه برای شروع بود زیرا نیازی نبود که آنها را پیشاپیش خریداری کنند و می توانستند به راحتی آن را به دست مشتریان برسانند. از سال 2001 به بعد نیز آمازون فروش دیگر محصولات فرهنگی را نیز آغاز کرد. آمارون یک مثال خوب از این ایده است که فروشگاه های آنلاین جایگزین خوبی برای فروشگاه ای سنتی هستند.



4. توئیتر
توئینر در سال 2006 توسط 5 نفر تاسیس شد. ای وبسایت به سرعت به محبوبیت دست یافت. موفقیت توئیتر نه تنها به عنوان یک شبکه اجتماعی بلکه به عنوان یک موتور جستجو نیز مطرح شد. این وبسایت جزء 10 وبسایت پربازدید دنیا محسوب شده و افراد روزانه 340 میلیون توئیت را در آن ثبت می کنند. در حال حاضر توئیتر بیش از نیم میلیون کاریر فعال داردو در آمد توئیتر از پیشنهاد های ویژه این وبسایت به شرکت هایی که مایل هستند نامشان در جستجوها نمایش داده شود حاصل می شود. محدود بودن هر توئیت به 140 کاراکتر کاربران را ترغیب می کند که روزانه توئیت های بیشتری را به اشتراک بگذارند. همین مختصر و ساده بودن هر توئیت از دلایل محبوبیت این وبسایت است.



5. فیسبوک
این شبکه اجتماعی در سال 2004 توسط مارک زاکربرگ تاسیس شد و توانست طی مدت کوتاهی به بزرگترین شبکه اجتماعی دنیای مجازی با بیش از 1 میلیارد کاربر تبدیل شود. فیسبوک سالانه 1.5 میلیارد دلار از طریق تبلیغات درآمد دارد. پلتفرم فیسبوک نیز یکی از محبوبترین مکان ها برای شرکت ها و موسسات جهت ارتباط با مشتریان است.



6. یاهو
شرکت یاهو در سال 1994 توسط جری یانگ و دیوید فیلو تاسیس شد و به سرعت توانست به عنوان رقیبی برای شرکت های بزرگ آن زمان مانند گوگل تبدیل شود. حتی در یک برهه زمانی تعداد بازدیدکنندگان از وبسایت یاهو بیشتر از بازدیدکنندگان گوگل شد. یاهو به عنوان بزرگترین وبسایت در زمینه تبلیغات تصویری نیز محسوب می شود. یاهو نه تنها یک موتور جستجوی پیشرفته است بلکه خدمات دیگری نظیر ایمیل، بازی های آنلاین و اخبار را نیز ارائه می کند.

در حال حاضر مدیریت یاهو را ماریسا مایر یکی از افراد کلیدی سابق گوگل بر عهده دارد.



7. گوگل
گوگل در سال 1998 توسط لری پیج و سرگی برین به عنوان یک شرکت خصوصی تاسیس شد. پیشرفت گوگل در این سال ها به طوری بود که به محبوب ترین و پربازدیدترین موتور جستجوی اینترنتی در میان کاربران تبدیل شد.

مهمترین منبع درآمد گوگل از طریغ تبلیغات کلیدواژه های مورد جسنجوی کاربران است. بدین صورت که شرکت های طرف قرارداد با گوگل به ازای هر کلیکی که بر روی تبلیغاتشان در صفحات گوگل انجام می گیرد مبلغی را به گوگل می پردازند. گوگل روزانه به بیش از یک میلیارد درخواست جستجوی اینترنتی کاربران پاسخ می دهد.



8. اپل
اپل در سال 1976 توسط استیو جایز؛ استیو ووزنیاک و رونالد وین تاسیس شد. شرکت اپل کار خود را با فروش و بازاریابی کامپیوترهای شخصی آغاز کرد اما رفته رفته تنوع محصولات خود را بیشتر کرد و با عرضه آیفون تمرکز خود را بیشتر متوجه ابزار همراه قرار داد. در سال 2010 بازار فروش محصولات اپل حتی از مایکروسافت نیز پیشی گرفت.



9. مایکروسافت
مایکروسافت را می توان بنیانگذار نرم افزار و کامپیوترهای مدرن نامید و بدون شک می توان آن را یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین شرکت های حوزه تکنولوژی در چند دهه گذشته محسوب کرد. مایکروسافت در سال 1976 توسط بیل گیتس و پاول الن تاسیس شد و طی مدت کوتاهی به یکی از محبوب ترین شرکت های دنیای کامپیوتر مبدل شد. درآمد اصلی مایکروسافت از فروش سیستم عامل محبوب این شرکت یعنی ویندوز تامین می شود. در کنار ویندوز محصولات نرافزاری جانبی این شرکت مانند آفیس و کنسول بازی آن ایکس باکس نیز به درآمد میلیونی این شرکت کمک بزرگی کرده است. 

 
 




تاريخ : دو شنبه 12 خرداد 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |