محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی فرایند اندازه‌گیری برون تنی قدرت اثر مهارکنندگان آروماتاز با استفاده از رده سلولی سرطان کبد (HepG2) و کیت الیزای استرون شدند.

 

 این تحقیق به همت دکتر فرزین هادی زاده، دکتر جواد بهروان، دکتر بی بی فاطمه کلالی نیا و دکتر محمد جویا از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی به اجرا درآمده و با شماره ثبت 79464 در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسیده است.

 

دکتر فرزین هادی زاده، یکی از محققان این طرح و استاد گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه اظهار کرد:‌ اختراع حاضر شامل ارائه روشی برای ارزیابی برون تنی (سلولی) قدرت اثر مهارکنندهای آنزیم آروماتاز است که در این روش از رده سلولی سرطان کبد انسانی (HepG2) و کیت الایزای استرون به منظور ارزیابی استفاده شده است.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد:‌ سلولهای HepG2 استفاده شده در این اختراع به میزان زیادی آروماتاز را بیان می‌کنند و با اضافه کردن آندرستندیون (سوبسترا) به محیط کشت سلولی، آروماتاز آن را به استرون (فرآورده) تبدیل می‌کند.

 

هادی زاده تصریح کرد:‌ در صورت اضافه کردن مهارکننده آروماتاز به محیط کشت، میزان استرون تولیدی کاهش می‌یابد و با ارزیابی استرون تولید شده به وسیله کیت الایزای استرون در غلظتهای مختلف مهار کننده، قدرت اثر مهارکننده مشخص می‌شود.

 

محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:‌ این روش برای ارزیابی داروهای جدید مهارکننده آروماتاز کاربرد دارد.

 

هادی‌زاده گفت:‌ این داروها بطور بالقوه در درمان سرطان پستان در خانم‌های یائسه قابل استفاده هستند و تحقیقات زیادی بر روی آنها در حال انجام است.





تاريخ : سه شنبه 17 تير 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |