در هفته ای که گذشت مهم ترین اخبار حوزه علم و فناوری به ساخت سامانه تقویت لیزری پر انرژی در کشور، تصاویری از بزرگترین و زردترین ماه، جزئیات حمایت ستاد فناوریهای نرم از طرحهای فرهنگ و هنر، برترین جایزه ریاضی دنیا در دست یک بانوی ایرانی اختصاص داشت.
* نگهداری 20درصد ترافیک اینترنت در داخل کشور
حسن کریمی، معاون شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه با فراهم شدن امکان میزبانی محتوای اینترنتی در داخل کشور، 20 درصد ترافیک اینترنت به داخل منتقل شده است، گفت: هم اکنون 30 گیگابیت محتوای اینترنتی در داخل کشور میزبانی می شود.
وی با بیان اینکه مدیریت سیستم های انتقال شبکه فیبرنوری کشور توسط شرکت ارتباطات زیرساخت انجام می شود، ادامه داد: به دلیل سیستم های اطلاع از خرابی شبکه و مدیریت در زمان بحران با وجود ایجاد مسیرهای پشتیبان و جایگزین، اختلال در ارتباطات اینترنتی به حداقل ممکن می رسد.
* مقام دوم جهان برای ایران در المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک
اعضاي تيم ملي دانش آموزي المپياد علمي نجوم و اختر فيزيك ایران توانستند مقام دوم جهان را پس از کشور میزبان رومانی بدست آورند. تیم اول ایران 3 مدال طلا و 2 مدال نقره و تیم دوم ایران یک مدال طلا و 4 مدال نقره کسب کردند.
اعضاي تيم ملي الف دانش آموزي المپياد علمي نجوم و اختر فيزيك شامل علیرضا علوی از شهر تهران، یزدان بابازاده مقصودلو از شهر تهران، سهیل انصارین از شهر تبریز، کیان بهدین از شهر تهران، علی زینالی از شهر تهران بودند که یزدان بابازاده مقصودلو، علیرضا علوی و علی زینالی توانستند مدال طلای مسابقات را بدست آورند. سهیل انصارین و کیان بهدین هم مدال نقره را بدست آورند.
اعضاي تيم ملي دوم دانش آموزي المپياد علمي نجوم و اختر فيزيك شامل امیررضا اسد زاده از شهر تهران، محمدنبی زاده از شهر تهران، شروین حکیمی از شهر تهران، محمدرضا حسن پور از شهر کاشمر، شهاب الدین محین از شهر تهران بودند که از این میان شهاب الدین محین مدال طلا و اسدزاده، حكيمي، حسن پور و نبي زاده مدال نقره را کسب کردند.
* ساخت سامانه تقویت لیزری پر انرژی در کشور
رضا مسعودی -مدیر طرح کلان ملی طراحی و ساخت زنجیره تقویت لیزری پر انرژی با پالس های فوق کوتاه در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: لیزرهایی با پالسهای فوق کوتاه در زمره پیشرفته ترین و پیچیده ترین لیزرهای موجود در دنیا هستند که در کشورهای پیشرفته در حال استفاده است.
وی با بیان این مطلب که طرح ملی تقویت لیزری پر انرژی با رویکردی بر مبنای بومی سازی در حال انجام است، اظهار داشت: طراحی و ساخت سامانه لیزری پر انرژی با پالس های کوتاه بر پایه فناوری بومی سازی و نه بر اساس خرید سیستم از خارج ایجاد شده است که می تواند به عنوان یک آزمایشگاه مرجع استاندارد در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
* تصاویری از بزرگترین و زردترین ماه
در تاریخ 10 آگوست سال 2014 میلادی و مصادف با 19 مرداد ماه سال 1393 ، ماه پرنورترین و زردترین شب خود را تجربه کرد. بنا به گزارش های منتشر شده، ماه 30 درصد روشن تر از حد معمول و همینطور 14 درصد بزرگتر از اندازه واقعی خود در آسمان به زمین تابید.
* موبایل در ایران 20 ساله شد
20 سال از ورود فناوری تلفن همراه به کشور می گذرد و در این سالها هرروز هم به تعداد مشترکان تلفن همراه افزوده شده است. هم اکنون و طبق اعلام وزارت ارتباطات ضریب نفوذ موبایل در ایران از 100 درصد نیز گذشته است اما برغم سایر کشورها که از فناوریهای موبایل برای ارائه خدمات به مردم استفاده می کنند تکنولوژی موبایل در ایران همچنان تکنولوژی قدیمی است و به همین دلیل مقدمات برای ورود به تکنولوژیهای ارتقا یافته این کالا در دست انجام است.
* جزئیات حمایت ستاد فناوریهای نرم از طرحهای فرهنگ و هنر
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری گفت: 10 بسته حمایتی به طرح های حوزه فرهنگ و هنر تعلق می گیرد که شامل بسته طراحی، بسته صادرات، بسته برندینگ، بسته اصالت فرهنگی، بسته نوآوران یک و دو، بسته نوسازی، بسته توسعه بازار، بسته استانداردسازی و بسته تولید علم می شود.
سپهر قاضی نوری، دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری خاطرنشان کرد: در تعریف از فناوری های نرم و هویت دار می توان برای پاسخگویی به نیازهای بشری به غیر از نیازهای مادی که مستلزم توسعه شاخه نوینی از علوم و فناوری ها موسوم به علوم و فناوری های نرم است اشاره کرد که هدف آنها شناخت هر چه بیشتر جنبه های ذهنی و روحی انسان و یافتن راه هایی به منظور اعتلای ذهنی و روحی و همچنین تنظیم رابطه بهتر بین او و محیط پیرامون است.
* تصاویری از غروب خورشید در مریخ
این کاوشگر دارای 6 چرخ و طول 2.9 متر و ارتفاعی به اندازه قد یک انسان معمولی و دارای وزنی حدودا 900 کیلوگرم است. کنجکاوی برای شناخت و بررسی سطح سیاره سرخ به فضا فرستاده شده است. کنجکاوی تصویری از غروب خورشید به زمین ارسال کرده که خورشید در حال غروب است اما به دلیل شدت گرد و غبار در سطح مریخ، تابش قرمز رنگ خورشید به رنگ آبی درآمده است.
* برترین جایزه ریاضی دنیا در دست یک بانوی ایرانی
دکتر مریم میرزاخانی جزو چهار برنده مدال فیلدز سال 2014 میلادی معرفی شد. از آنجا که جایزه نوبل در شاخه ریاضیات وجود ندارد، معمولا مدال فیلدز را معادل "نوبل ریاضیدانان" قلمداد میکنند. برندگان این مدال روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ در مراسم افتتاحیه کنگره جهانی ریاضیدانان در سئول در کره جنوبی معرفی شدند، گرچه اسامی برندگان یک روز زودتر از موعد در وبسایت رسمی جامعه جهانی ریاضیدانان که برگزار کننده این کنگره است، اعلام می شود. میرزاخانی در عین حال اولین زن برنده این جایزه در طول تاریخ اعطای آن است.
* ظهور فناوری خطرناکتر از بمب هستهای
الون ماسک، کار آفرین مشهور و یکی از تاثیرگذار ترین چهره های دنیای تکنولوژی و بنیانگذار شرکت هایی مانند تسلا موتورز و اسپیس ایکس در جدیدترین مصاحبه خود از خطرات هوش مصنوعی سخن گفته و هوش مصنوعی را از بمب های هسته ای خطرناک تر دانسته و معتقد است: "فیلم هایی که درباره هوش مصنوعی ساخته می شوند روزی به وقوع می پیوندند و انسان ها بایستی به سیاره دیگری سفر کنند. تکنولوژی های جدید و ماشین های هوشمند تنها بخشی از خطراتی هستند که بشریت را تهدید می کنند. الون ماسک در جمله ای در صفحه اجتماعی خود نوشت :"ما باید به شدت نگران آینده ای باشیم که ماشین های هوشمند زندگی ما را به عهده می گیرند، آن روز از بمب هسته ای خطرناک تر است و بشریت تهدید به مرگ خواهد شد."
.: Weblog Themes By Pichak :.