پیشنهادهای یک پژوهشگر اعتیاد برای درمان موثر معتادان شیشه
152-16.JPG

معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران در کنگره بین المللی دانش اعتیاد، پیشنهادهایی جهت هموار کردن مسیر بهبودی معتادان به آمفتامین ها ارائه داد.

 

 دکتر آذرخش مکری در حاشیه پانلی از کنگره دانش اعتیاد براساس تحقیقات انجام شده، ضمن بیان مشکلات معتادان به آمفتامین ها که شش مورد آنها جزو مهمترین مشکلات این بیماران می باشد، پیشنهادهایی برای کاهش این علائم و مشکلات ارائه داد.

 

وی اظهارداشت: این بیماران معمولا با علائم پسیکوز توسط خانواده به مراکز درمانی آورده می شوند که به دلیل پرخاشگری، توهم و علائم حادی که در ابتدا مشاهده می شود، قدم اول برای شروع درمان، بستری کردن بیمار در یک مرکز درمانی است تا سایکوز او درمان شود و سپس به اعتیاد او رسیدگی شود.

 

مکری افزود: با توجه به کمبود تخت بیمارستانی و بستری برای اینگونه بیماران، پیشنهاد می شود که نسبت به تامین تخت بستری برای این بیماران در کشور اقدام شود چون تا زمانی که فرد بستری نشود نمی توان با وجود علائم سایکوز، روان درمانی برای بیمار انجام داد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به دیگر مشکلات معتادان به آمفتامین ها اشاره کرد و گفت: در این نوع از معتادان، خانواده ها به دنبال درمان بیمار خود هستند و به خصوص افراد مبتلا به اعتیاد شیشه، خودشان متوجه وضعیت بحرانی خود نمی شوند و اطرافیان، آنان را به مراکز درمانی می آورند و درپی درمان آنان هستند.

 

وی افزود: در این مواقع باید نظام آموزشی، ارتقای انگیزشی را سبب شود ضمن آنکه خانواده را برای رو به جلو بردن بیمار، بسیج کنیم و به جای آنکه هدف را بر ترک دادن اعتیاد او بگذاریم، حل مشکلات معتاد، هدف باشد.

 

وی افزود: این افراد با وسوسه برای مصرف، داشتن نتایج آزمایشگاهی مثبت بصورت مقطعی و گاه گاه، وجود تغییراتی تقریبا مانند تغییرات در افراد مبتلا به پارکینسون، روبه رو می شوند و حتی در زمانی که ظاهرا همه چیز روند درست خود را بازیافته، بهت زدگی بیمار و گوشه گیری او، نگران کننده است.

 

مکری، مشکلات جنسی را نیز به عنوان ششمین مشکلی که در معتادان به آمفتامین ها بروز می کند مطرح کرد و در نهایت برای حل و تصمیم گیری درست در مقابله با این مشکلات، تامین نیروی سایکولوژیست مسلط بر مدلهای درمانی را پیشنهاد داد و گفت: متاسفانه نیروی روانشناس و روان درمان برای این موضوع کم داریم ضمن آنکه 40 ساعت شرکت در کارگاه روان درمانی برای درمانگران ما کافی نیست بلکه پیشنهاد می شود که دوره های یک ساله حتی به صورت نیمه وقت برگزار شود تا بتواند نیاز آموزشی درمانگران را برطرف کند.

 

وی، همچنین از مسئولان وزارت بهداشت خواست تا اجازه اجرای مدلهای درمانی دیگر را در مراکز درمانی بدهند.

 

مکری گفت: بسیاری از مشکلات معتادان مبتلا به اعتیاد با آمفتامین ها، با توجه به شرایط بیمار، راه درمان خاص خود را می طلبد که اگر وزارت بهداشت اجازه استفاده از مدلهای درمانی دیگر را نیز به درمانگران بدهد، شاید بتوانند موفق تر عمل کنند.

 

هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد به عنوان بزرگترین کنگره علمی منطقه مدیترانه شرقی در حوزه اعتیاد، با محوریت «پیشگیری» از 19 شهریور ماه به مدت سه روز در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شده است.

 

این کنگره به همت مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با حمایت دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی، دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، انجمن علوم اعصاب ایران، ستاد علوم شناختی و دهها انجمن علمی، تشکل غیردولتی و دولتی و سازمانهای بین المللی همچون سازمان جهانی بهداشت، دفتر کودکان سازمان ملل، دفتر مبارزه با جرائم سازمان ملل و پلیس مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است.

 

هشتمین کنگره دانش اعتیاد، دو نوع امتیاز بازآموزی (18 امتیاز مداوم و 15 امتیاز مدون ) برای پزشکان و متخصصان شرکت کننده در نظر گرفته است.





تاريخ : جمعه 21 شهريور 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |