دانشمندان با همکاری دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز دریافتند تعدادی از ستارگان اولیه با جرم 55 و 56 هزار برابر جرم خورشید ممکن است در انتهای عمرشان به طور عجیبی نابود شده باشند.
این اجرام کیهانی که در میان نسل اول ستارگان جهان قرار دارند، احتمالا به عنوان ابرنواختر منفجر شدهاند و به طور کامل سوختهاند بنابراین هیچ نوع سیاهچالهای از خود بر جای نگذاشتهاند.
فیزیکدانان نجومی دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز و دانشگاه مینهسوتا پس از انجام شبیهسازیهای ابررایانهای در «مرکز محاسبات علمی تحقیقاتی انرژی» وزارت انرژی آمریکا و «موسسه ابرمحاسباتی مینهسوتا» به این نتایج دست یافتند. آنها به ویژه در مطالعاتشان به یک رمز فشرده فیزیک نجومی موسوم به CASTRO متکی بودند که در «گروه تحقیقات محاسباتی» آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی طراحی شده بود.
ستارههای نسل اول برای دانشمندان جالباند زیرا آنها نخستین عناصر سنگین یا عناصر شیمیایی به جز هیدروژن و هلیم را خلق کردهاند. هنگام مرگ، این اجرام کیهانی محتوای شیمیاییشان را به فضای خارج گسیل کردند و راه را برای تولید بعدی ستارگان، منظومههای شمسی و کهکشانها هموار کردند.
با درک بیشتر چگونگی مرگ نخستین ستارگان، دانشمندان امیدوارند به دیدگاههایی درباره به وجودآمدن جهان برسند.
محققان دریافتند این ستارگان فوقعظیم احتمالا به جای تبدیلشدن به سیاهچاله فوقبزرگ به طور کامل منفجر شدهاند و این مکانیسم تاکنون کشف نشده بود. آنها نتیجه گرفتند ستارگان اولیه با جرم بین 55 تا 56 هزار برابر خورشید، 1.69 میلیون سال زندگی کردند و سپس شروع به نابودشدن کردند. با واژگونشدن ستاره، این جرم کیهانی به سرعت عناصر سنگینی مانند اکسیژن، نئون، منیزیم و سیلیکون را میسازد.
چنین فرآیندی، انرژی بیشتری در مقایسه با انرژی پیونددهنده ستاره تولید میکند، در نتیجه فرآیند نابودی این جرم کیهانی مختل میشود و منجر به انفجار عظیمی به نام ابرنواختر میشود.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Astrophysical منتشر شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.