اولین هواپیمای هیبریدی جهان با قابلیت شارژ مجدد باتریها، هفته گذشته به پرواز در آمد که این دستاورد میتواند نشانگر آغاز نوع جدیدی از پروازهای سبز با کربن پایین باشد.
محققان دانشگاه کمبریج با همکاری شرکت بوئینگ این هواپیما را ساختهاند و امیدوارند که بتوانند اشکال جدیدی از سفرهای هوایی پاکتر و با کربن کمتر را ارائه دهد.
موتورهای هیبریدی که اخیرا در خودروسازی محبوبیت پیدا کردهاند، باتری را با موتور بنزینی ترکیب میکنند. با این کار، هواپیما از 30 درصد سوخت کمتر نسبت به هواپیمای دارای موتور بنزینی استفاده میکند.
موتور بنزینی با موتور باتریخور در زمان برخاست و صعود که هواپیما به نیروی بیشتر احتیاج دارد، کار میکند اما موتور الکتریکی میتواند سپس به حالت ژنراتور تبدیل شده و باتریها را شارژ کند یا اینکه به موتور کاهش مصرف سوخت کمک کند. همین فناوری در خودروهای هیبریدی مورد استفاده است.
دکتر پل رابرتسون از دپارتمان مهندسی دانشگاه کمبریج و رهبر این پروژه گفت: اگرچه خودروهای هیبریدی بیش از یک دهه است که در بازار حضور دارند، اما آنچه که تولید هواپیماهای هیبریدی یا کاملا برقی را عقب انداخته، فناوری باتری است.
وی افزود: تا چندی پیش، این باتریها بسیار سنگین بوده و از ظرفیت انرژی کافی برخوردار نبودند. اما با ظهور باتریهای لیتیوم پلیمری مشابه نمونه موجود در رایانههای لپتاپ، هواپیماهای هیبریدی در مقیاس کوچک اکنون در حال ظهور هستند.
این فناوری هنوز راه زیادی تا استفاده در هواپیماهای تجاری دارد، اما این پرواز گام مهمی محسوب میشود.
پرواز آزمایشی در روز چهارشنبه (سوم دی) در فرودگاه سایول در نزدیکی نورثهمپتون انجام شد که طی آن، هواپیما مجموعهای از پرشهای کوتاه را پیش از پرواز تا ارتفاع 457 متری انجام داد.
بنظر میرسد که صنعت پرواز مسؤول حدود دو درصد از انتشارات کربن ناشی از فعالیت انسان در جهان است.
.: Weblog Themes By Pichak :.