در هفته ای که گذشت اخبار متفاوتی در حوزه فناوری منتشر شدند تا گواهی برای پیشرفت در این حوزه باشند اما خبرهایی مانند تحول در تولید گرافیت، هدستی که شما را نامرئی میکند، این عطر بوی شما را می دهد، نجات زمین با نسل جدید فوتوسنتز مصنوعی بیش از سایرین مورد توجه قرار گرفتند.
بزرگترین مخزن ماگمای مذاب جهان کشف شد
پارک ملی Yellowstone در ایالت وویمینگ آمریکا واقع شده و نکته جالب توجه این است که ناسا از این نقطه از آمریکا برای انجام برخی آزمایشات ویژه خود استفاده می کند.
محاسبات صورت گرفته نشان می دهد این مخزن عظیم آنقدر ماگمای مذاب در خود دارد که می توان منطقه مملو از دره های شگفت انگیز Grand Canyon آمریکا را برای ۱۱ بار پر کرد!
تا پیش از این دانشمندان می دانستند که مخزن کوچکی مملو از ماگمای مذاب در عمق کم واقع در زیر پارک ملی Yellowstone وجود دارد. برآورد می شد این مخزن طبیعی ۱۰ هزار کیلومتر مکعب ماگمای مذاب در خود دارد و همواره حرارت خود را به سطح منتقل می کند. اما مخزن عظیم جدیدی که کشف شده و در زیر مخزن کوچک واقع شده حجم عظیم ۴۶ هزار کیلومتر مکعبی دارد.
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تلفیق این دو مخزن طبیعی به شکل گیری بزرگترین مخزن شناخته شده مملو از ماگمای مذاب جهان منجر شده است.
ساخت محکمترین تار عنکبوت مصنوعی جهان از باکتری روده انسان
این تار جدید از حیث دوام و پایداری با نسخه طبیعی رقابت می کند و جالب اینکه در تولید آن از باکتری موجود در روده های انسان و سایر حیوانات استفاده شده است.
توماس شیبل که هدایت محققان را در این پروژه برعهده داشته می گوید: ویژگیهای خاص تار عنکبوت به استحکام خیره کننده آن مربوط می شود. بنابراین می توان این ماده طبیعی را تلفیقی از قدرت و انعطاف به شمار آورد. بر اساس این ویژگی است که تار عنکبوت تا پیش از پاره شدن می تواند انرژی قابل توجهی را تحمل کند.
درحالی که تار عنکبوت مصنوعی تولید شده اندکی از نمونه واقعی خود ضعیف تر است اما از حیث انعطاف پذیری حتی از نسخه اصلی و طبیعی قابل توجه تر است.
به عقیده دانشمندان، استحکام این تار عنکبوت که تلفیقی از قدرت و انعطاف پذیری آن محسوب می شود همان چیزی است که از ابتدا به دنبال آن بوده اند.
نخستین واکسن مالاریای جهان ساخته شد
مالاریا در هر روز ۱۳۰۰ کودک را در بسیاری از مناطق آفریقا از پای درمی آورد. اما حالا جای امیدواری وجود دارد که نخستین واکسن ضدمالاریای جهان پایانی باشد بر یکی از اسف بارترین بیماری های انگلی جهان.
تولید کنندگان این فناوری جدید پزشکی امیدوارند که تا پایان سال ۲۰۱۵، مجوزهای لازم برای تأیید محصول جدیدشان را دریافت کنند، هرچند ممکن است آغاز استفاده از آن در بسیاری از مناطق آفریقا یک سال یا حتی بیشتر زمان ببرد.
بررسیهای صورت گرفته نشان می دهد نوزادانی که در حد فاصل ۵ تا ۱۷ ماهگی و کودکان ۶ تا ۱۲ ساله ای که نخستین سری از واکسیناسیون را انجام می دهند به ترتیب ۳۶ و ۲۶ درصد کمتر از آنهایی که این واکسن را دریافت نمی کنند احتمال ابتلا به مالاریا را خواهند داشت.
این واکسن جدید توسط محققان مدرسه سلامت و پزشکی حاره ای لندن ابداع شده است. برین گرین وود که هدایت محققان را در این مطالعه بر عهده داشته است، می گوید: به این نکته توجه کنید که تنها در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۱۹۸ میلیون نمونه ابتلا به مالاریا مشاهده شده است اما با استفاده از این واکسن جدید با این ارقام خداحافظی خواهیم کرد.
نجات زمین با نسل جدید فوتوسنتز مصنوعی
به گفته محققان در سیستم مصنوعی جدید آب، نور خورشید و دی اکسید کربن به واحدهای سازنده پلاستکیهای تجزیه پذیر استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای تولید داروهای جدید و حتی سوخت زیستی استفاده کرد.
در حال حاضر یک شیوه مؤثر برای حل این مشکل به تحت کنترل درآوردن آلاینده های کربنی است تا بدین ترتیب بتوان دی اکسید کربن تولید شده در کارخانجات و خودروها را با استفاده از مواد شبه اسفنج و پلیمر جذب کرد.
با این حال برخی دانشمندان یک گام بلندتر برداشته و بر روی فناوری کار می کنند که قابلیت تبدیل این گاز گلخانه ای به محصولات مفیدی نظیر کربنات کلسیم یا سوختهای زیستی نظیر متانول و ایزوبوتانول را داشته باشد. اما این روشها نیز کارایی چندانی ندارند.
حالا محققان در آمریکا با الگوبرداری از فرآیند طبیعی فوتوسنتز گیاهی، سیستم مدونی را ابداع کرده اند که از نور خورشید و آب برای تبدیل دی اکسید کربن به مواد شیمیایی مفید استفاده می کند.
این فرآیند که فوتوسنتز مصنوعی نام دارد گرچه ابداع چندانی جدیدی نیست اما روش نوینی که این محققان ارایه کرده اند بازدهی قابل توجهی دارد.
این عطر بوی شما را می دهد
به یاد آوردن افرادی که از دنیا رفته اند به هر وسیله صورت می گیرد، گردآوری عکس ها و وسایل شخصی وی و یا پرداخت پول به بنگاههای خیریه. اکنون محققان دانشگاه لوهاور فرانسه دست به ابتکارعملی جالب و در عین حال مرموزی زده اند و طی آن تنها با استفاده از یک تکه پارچه از لباس فرد، عطر مخصوص وی را تولید می کنند.ایده اولیه این فناوری به زنی ۵۲ ساله مربوط می شود که برای زنده نگاه داشتن یاد پدرش به فکر تولید عطری افتاد که همواره بوی او را بدهد. وی به طور اتفاقی متوجه شد که محققان دانشگاه لوهاور نیز بر روی ایده مشابهی کار می کنند.
از این تکه لباس مولکولهای مشخصی استخراج می شود که در خود ویژگیهای رایحه هر فرد را دارند. در عین حال می توان متصور شد که در این فرآیند از روشهای نوین تولید عطر نیز استفاده می شود. در یکی از این روشها با عبور دادن جریان بسیار داغی از بخار، رایحه ویژه ای از شیی مورد نظر منتشر می شود که از آن برای تولید عطر استفاده می شود.
یکی از مدیران گوگل در اورست کشته شد
دن فردینبرگ از جمله ۱۸ فردی بود که پس از زلزله ۷.۸ ریشتری نپال که صبح دیروز به قوع پیوست و بهمن ناشی از آن در اورست جان باخت.
خواهر وی مگان با اعلام این خبر در اینستاگرام خود گفت وی دچار آسیب شدید در سرش شد. فریدنبرگ که رییس حریم خصوصی کمپانی گوگل بود، سال پیش از بهمنی مرگبار در اورست جان سالم به در برده بود.
هدستی که شما را نامرئی میکند
واقعیت مجازی به معنای تجربه ای متفاوت در دنیای مجازی است که کاربران قادر به درک همه چیز در این فضا بوده و می توانند با محیط اطراف خود تعامل برقرار کرده و تجربه متفاوتی را داشته باشند. چنین رویایی با هدست های واقعیت مجازی در حال محقق شدن است. کاربران با زدن این هدست در دنیای واقعی و مجازی غوطه ور خواهند بود.
اکنون محققان با استفاده از هدست های واقعیت مجازی حس نامرئی بودن و عدم دیده شدن را به کاربرانی القاء کرده اند که این هدست ها را زده بودند. دانشمندان سوئدی با استفاده از هدست های واقعیت مجازی VR1280 به افراد مورد مطالعه در این تحقق القاء کردند که نامرئی هستند و با تقویت این حس در کاربران به کاهش اضطراب و نگرانی آنها در برابر جمعیت پرداختند.
از سوی دیگر تقویت حس نامرئی بودن در کاربران با روش های مختلفی از جمله وارد کردن چاقو به بدن مجازی در یک فضالی خیالی و خالی انجام شده و این تصاویر به تصاویر نمایشی در هدست افزوده شد تا کاربران به این باور دست پیدا کنند که در حالت نامرئی در حال دریافت ضرباتی از چاقو هستند.
محققان سوئدی معتقدند تقویت باور نامرئی بودن در کاربران می تواند با تغییر تفکرات و واکنش طبیعی ذهن و همچنین کاهش استرس در برابر چنین وقایعی همراه باشد.
تحول در تولید گرافیت توسط استاد ایرانی دانشگاه سیمون فریزر کانادا
دکتر مجید بهرامی - استاد ایرانی دانشکده مهندسی سیستمهای مکاترونیک دانشگاه سیمون فریزر کانادا در صدر پروژه ای قرار دارد که با همکاری دانشگاه اونتاریو شیوه های نوینی جهت تسریع در فرآیندهای مختلف تولید گرافیت به عنوان ماده ای که با بالاترین سطح مهندسی تولید می شود، جستجو می کنند.
دکتر بهرامی و تیم همراهش به دنبال تولید محصولات گرافیتی جدیدی هستند که با ورود به بازار محصولات مربوط به مدیریت حرارتی، دگرگونی بزرگی در این عرصه ایجاد کند.
در همین خصوص از سوی برنامه ابتکارات و کالج شورای ملی تحقیقات و علوم کانادا بودجه قابل توجه ۷۰۰ هزار دلاری به مطالعات دکتر بهرامی اختصاص یافته است.
پیش بینی می شود همزمان با ادامه این تحقیقات و تولید محصولات گرافیتی با قابلیت های منحصربفرد، بازارهای مرتبط با منابع طبیعی و انرژی و همچنین سیستمهای نوین مربوط به انرژیهای سبز متحول شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.