غربالگری سرطان پستان با حسگر جدید
1453878690778_thin-flexible-pressure-sensor-3.jpg

محققان دانشگاه توکیو یک حسگر جدید خلق کرده‌اند که از رقبای خود نازکتر است و می تواند حتی بر روی یک شعاع کوچک پیچیده شده و فشار را اندازه گیری کند.

 

 حسگرهای فشار که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، به اندازه کافی انعطاف‌پذیر هستند تا بتوانند به سطوح ناهمواری مانند پوست انسان بچسبند اما اگر آنها بیش از حد پیچ بخورند، قادر به اندازه‌گیری دقیق تغییرات فشار نخواهند بود.

 

 

 

این حسگر نانوالیاف که به تازگی توسعه یافته قادر به اندازه گیری فشار بر روی سطوح گرد است و می‌تواند دقت و صحت خود را حتی بر روی یک شعاع کوچک 80 میکرومتری که فقط دو برابر عرض یک تار موی انسان است، حفظ کند. این حسگر دارای 144 نقطه فشار بوده و تنها 8 میکرومتر ضخامت دارد.

 

 

برای ساخت این دستگاه، محققان نانولوله‌های کربنی، گرافن و یک پلیمر الاستیک را برای تشکیل نانوالیاف کوچک با هم ترکیب کردند که قطر آن فقط 300 تا 700 نانومتر است.

 

محققان دستگاه خود را بر روی یک رگ خونی مصنوعی آزمایش کردند که این حسگر قادر به تشخیص تغییرات کوچک در فشار و همچنین سرعت انتشار آن بود.

 

این فناوری تاثیر بزرگی در بهداشت و درمان دارد به عنوان مثال، می‌توان با استفاده از دستکش‌های لاستیکی حساس به فشار از آن برای غربالگری فیزیکی سرطان پستان و تشخیص تومور استفاده کرد.

 

 

یافته های این پژوهش در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.





تاريخ : چهار شنبه 7 بهمن 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |