محققان دانشگاه هایفنگ چین موفق به تولید اپلیکیشنی شدند که به سلولها فرمان تولید و ترشح انسولین میدهد.
به نقل از نیواطلس، در حال حاضر بیش از 415 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و به همین دلیل بازاری میلیون دلاری برای داروهای دیابت وجود دارد.
با وجود تمام پیشرفتهایی که در فناوریهای مربوط به درمان بیماریها رخ داده، هنوز هم آزمایش خون تنها راه اطمینان از نیاز بیمار به تزریق انسولین است.
حال محققان چینی در دانشگاه هایفنگ موفق به تولید یک اپلیکیشن شدند که به سلولها فرمان تولید انسولین میدهد.
محققان برای تولید این اپلیکیشن از درمانهای مبتنی بر سلول و اپتوژنتیک استفاده کردهاند. اپتوژنتیک تکنیکی است که با استفاده از پرتو نور سلولها را وادار به فعالیت میکند که از آن برای تنظیم ضربان قلب، کوری معکوس و فعال شدن غرایز در موشها استفاده شده است.
در تحقیق محققان چینی اپتوژنتیک نقش اساسی در تحلیل سیگنالهای گوشی هوشمند توسط سلولها دارد و علاوه بر اینکه نور را با دستورات الکترونیکی میتاباند، میتواند فرآیندهای بیولوژیکی را آغاز کند.
با توجه به این قابلیتها محققان سلولها را با استفاده از پروتئین حساس به نور تحریک میکنند تا از طریق ال.ای.دیهای نوری شروع به ساخت انسولین کنند.
این سلولها به همراه لامپهای ال.ای.دی در بدن موشهای دیابتی قرار داده شد.
اجزای دیگر این سامانه عبارتند از یک برنامه اندرویدی که در گوشی هوشمند نصب شده، یک جعبه کنترل که مدار کنترلکننده در آن قرار دارد و یک قطعه الکترونیکی بلوتوثی که میزان گلوکز موجود در خون را متناوبا اندازهگیری کرده و به برنامه ارسال میکند.
برنامه میزان گلوکز موجود در خون را اندازه میگیرد و با استفاده از مدار کنترلکننده میران نور مورد نیاز را برای تولید میزان انسولین لازم، مشخص میکند.
موشها در این آزمایش روزانه چهار ساعت تحت نور لامپهای ال.ای.دی قرار داشتند و میزان انسولین لازم برای 15 روز در خون آنها تولید شد و هیچ اثر جانبی در بدن آنها مشاهده نشد.
یکی از چالشهای پیش روی تیم تحقیقاتی این است که باید در این سامانه تماس مستقیم با خون بیمار وجود داشته باشد و نزدیکی به مدار الکترومغناطیسی نیز ضروری است.
طبق گفتههای محققان یکی از راههای ممکن برای پشت سر گذاشتن این مشکلات قرار دادن یک قطعه الکترونیکی ثابت اندازهگیری قند خون در بدن بیمار است و در مدار الکترومغناطیسی، میتوان از باتری برای تامین انرژی استفاده کرد.
باید منتظر ماند تا دید این روش در آینده به چه صورتی روی بیماران آزمایش میشود.
نتایج این تحقیق در مجله علمی Science Translational Medicine منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.