بر اساس گزارش آزمایشگاه کسپرسکی، در میان ۱۵ کشوری که بالاترین درصد سامانههای کنترل صنعتی مورد حمله قرارگرفته در نیمه اول سال ۲۰۱۷ را دارا هستند، ایران رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
در این بررسیها مخاطرات مربوط به سامانههای کنترل صنعتی شامل منابع متعددی از جمله دولتها، گروههای تروریستی، کارکنان ناراضی، مشکلات، حوادث، بلایای طبیعی و همچنین اقدامات تصادفی یا مغرضانه نیروهای داخلی اعلام شده است.
در نیمه اول سال ۲۰۱۷ حوادثی مانند تهدیدات بدافزاری، اختلال در شبکه دوربینهای مداربسته، هک شدن سیستم هشدار اضطراری، کشف چند باتنت، استفاده از نامههای الکترونیکی تجاری در حمله به شرکتهای صنعتی و حملات باجافزاری، بهعنوان حملههای سایبری به سیستمهای امنیتی شناسایی شدند.
برای مثال ۵۰۰ شرکت صنعتی و حمل و نقل از ۵۰ کشور، مورد حملهی تهدیدنامههای الکترونیکی تجاری قرار گرفتهاند.
در زمینهی تهدیدات باجافزاری نیز طبق آمار ارائهشده در این بازهی زمانی، نیم درصد از رایانههای زیرساختی صنعتی سازمانها، حداقل یک بار مورد حمله باجافزار رمزگذاری شده قرار گرفتهاند.
اگرچه حملات باج افزار رمزگذاری متعلق به ۳۳ بخش مختلف، در رایانههای سیستمهای کنترل صنعتی (ICS) مسدود شدند؛ اما هیچ برنامهای که بهطور خاص برای مسدود کردن نرم افزار خودکارسازی صنعتی طراحی شده باشد، در بین نمونههای مخرب شناساییشده یافت نشده است.
با این وجود در نیمه اول سال ۲۰۱۷، باج افزار واناکرای (WannaCry) بالاترین رتبه را در رابطه با تعداد ماشینهایی که به این باجافزار آلوده شدهاند کسب کرد؛ بنابراین ۱۳.۴ درصد از تمام رایانههای بنیادی صنعتی توسط این باج افزار رمزگذاری، مورد حمله قرار گرفتند.
در نیمه اول سال ۲۰۱۷، محصولات آزمایشگاه کسپرسکی، ۳۷.۶ درصد از حملات به رایانههای سیستمهای کنترل صنعتی (ICS) تحت حفاظت خود را در سطح جهانی مسدود کردند که ۱.۶ درصد کمتر از نیمه دوم سال ۲۰۱۶ برآورد میشود.
رایانههای ICS در شرکتهایی که مواد مختلف، تجهیزات و کالا تولید میکنند، حدود یکسوم از حملات را تشکیل میدهند.
.: Weblog Themes By Pichak :.