هفتهی گذشته اپل بهطرز عجیبی و به دلیل انتشار «محتوای نامناسب»، پیامرسان تلگرام و Telegram X را از اپاستور حذف کرد. این حرکتِ اپل که بیمقدمه و بدونِ هیچگونه توضیحی انجام شد، کنجکاوی بسیاری از کاربران را برانگیخت. حال به لطف ایمیلی که بین یک کاربر تلگرام و فیل شیلر (مدیر بازاریابی اپل) تبادل شده است، میتوان درک درستی از واژهی «محتوای نامناسب» داشت. برطبق پاسخی که فیل شیلر به این کاربر ارائه کرده، منظور از «محتوای نامناسب»، انتشار محتوایی با موضوعیت خشونت جنسی علیه کودکان از طریق اپلیکیشن تلگرام بوده است.
شیلر در این ایمیل عنوان کرده است:
اپلیکیشن تلگرام به این دلیل از اپاستور حذف شد که تیمِ ما متوجه انتشار محتوای مجرمانه، علیالخصوص محتویاتی با موضوعیت خشونت جنسی علیه کودکان شد. پس از تأیید وجودِ محتوای مجرمانه، تیمِ ما تصمیم به حذف این اپلیکیشن از اپاستور گرفت و علاوه بر اطلاعرسانی این موضوع به توسعهدهنده، موضوع را به مقامات مربوطه گزارش دادیم که شامل سازمان NCMEC (مرکز ملی کودکان گمشده و مورد سوءاستفاده قرار گرفته) میشود.
انتشار محتوا با مضمون خشونت جنسی علیه کودکان، یکی از معضلات و خطرات جدی دنیای اینترنت در چند سال اخیر بوده است و علاوه بر پلتفرمها، کاربران نیز نقش و مسئولیت مهمی در راستای جلوگیری از انتشار چنین تصاویر و ویدیوهایی دارند. انتشار چنین محتوایی در هر جای اینترنت باعث رواج خشونتهای اینچنینی و تخریب جوامع میشود.
اکنون میتوان گفت تقریباً همهی شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای بزرگ، برای جلوگیری از بروز چنین آسیبهایی، طیف گستردهای از ابزارهای حفاظت دیجیتال را مورد استفاده قرار میدهند. این ابزارها با شناخت چنین محتوایی، از انتشار و اشتراکگذاری آن جلوگیری میکنند؛ این کار از طریقِ استفاده از پایگاه دادههایی صورت میپذیرد که توسط اجرای قانون فدرال و تکنیکهای هش کردن (رمزگذاری و رمزگشایی)، برای شناسایی و ردیابی فایلهای در حال حرکت در سراسر شبکهها انجام میشود.
با این حال به نظر میرسد که تلگرام برای وقوع چنین حوادثی آمادگی چندانی نداشته است. هفتهی گذشته، مدیرعامل تلگرام در بیانیهای اعلام کرد:
ما از طریق اپل باخبر شدیم که بهدلیل انتشار «محتوای نامناسب»، هر دو اپلیکیشن تلگرام از اپاستور خارج میشوند. با بهکارگیری ابزارهای محافظتی، انتظار داریم که اپلیکیشنها به اپاستور بازگردند.
یک روز بعد از بیانیهی فوق، هر دو اپلیکیشن تلگرام دوباره به فروشگاه نرمافزاری اپاستور بازگشتند.
البته این اولین باری نیست که تلگرام با مشکلات اینچنینی دستوپنجه نرم میکند. مدتی پیش تلگرام بهدلیل استفاده از الگوریتم رمزنگاری قدرتمند خود، هدف انتقادات سختی از سوی دولتمردان کشورهای مختلف قرار گرفت. بسیاری اعتقاد دارند که الگوریتم پیچیده رمزنگاری این پیامرسان، این فضا را در اختیار مجرمان و تروریستها قرار میدهد تا در محیطی ایمن برای نیات شومِ خود برنامهریزی کنند. پس از اینکه اندونزی در ماه جولای سالِ گذشته، تلگرام را تهدید به ممنوعیت فعالیت در این کشور کرد، تیم توسعهدهندهی این اپلیکیشن گروهی را برای نظارت بر محتوا در کشور اندونزی تشکیل داد.
در ادامه میتوانید متن کامل ایمیل فیل شیلر را مطالعه کنید:
اپلیکیشن تلگرام به این دلیل از اپاستور خارج شد که تیمِ ما متوجه انتشار محتوای مجرمانه، علیالخصوص محتوایی با مضمون خشونت جنسی علیه کودکان شد. پس از تأیید وجودِ محتوای مجرمانه، تیمِ ما تصمیم به حذف این اپلیکیشن از اپاستور گرفت و علاوه بر اطلاعرسانی این موضوع به توسعهدهنده، موضوع را مقامات مربوطه گزارش دادیم که شامل سازمان NCMEC (مرکز ملی کودکان گمشده و مورد سوءاستفاده قرار گرفته) میشود.
تیم اپاستور با توسعهدهنده همکاری کرد تا محتوای مجرمانه و کاربرانی که عاملِ انتشار چنین محتوای وحشتناکی بودند را برای همیشه از این اپلیکیشن پاک کنند. پس از اینکه از انجام چنین اقداماتی توسط توسعهدهنده و بهکارگیری کنترلهای بیشتر برای عدم وقوع چنین مشکلاتی در آینده اطمینان حاصل کردیم، این اپلیکیشنها دوباره روی اپاستور قرار گرفتند.
ما هرگز اجازه به انتشار محتوای مجرمانه از طریق اپلیکیشنهای اپاستور نخواهیم داد و هنگامی که از وجود چنین مواردی باخبر شوید، سریعاً اقدامات لازم را انجام میدهیم. از همه مهمتر، برای فعالیتهایی که کودکان را در معرض خطر قرار میدهند، هیچگونه تحملی نداریم. خشونت جنسی علیه کودکان در بالای لیست نبایدها قرار دارد. این موضوع شیطانی، غیر قانونی و غیر اخلاقی است.
امیدوارم که اهمیت اقدامات ما را در قبال پخش نشدن اپلیکیشنها از طریق اپاستور درک کنید؛ این اقدامات شامل محتوای مجرمانه و اقدام سریع علیه هر کس یا هر اپلیکیشنی میشود که با اینگونه محتوا کودکان را در معرض خطر قرار میدهد.
.: Weblog Themes By Pichak :.