"دارپا" در پروژه جدیدی سعی کرده امکان کنترل همزمان چند هواپیما را با استفاده از سیگنالهای مغزی فراهم کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیفنسوان، "آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفتهٔ دفاعی آمریکا" یا "دارپا"(DARPA)، پژوهش جدیدی را در مورد ارتباط میان مغز و رایانه آغاز کرده است که در آن، امکان کنترل همزمان چند هواپیمای شبیهسازی شده را برای خلبان فراهم میکند.
در این روش، شخص میتواند با کمک تراشهای که روی مغز قرار میگیرد، تعداد زیادی پهپاد یا حتی هواپیمای جنگنده پیشرفته را هدایت کند.
این پژوهش، براساس بررسی دیگری که در سال 2015 انجام شد، صورت میگیرد. در بررسی سال 2015، برای یک زن معلول، امکان هدایت یک "جنگنده جوینت استریک"(Joint Strike Fighter) از طریق یک میکروتراشه کوچک فراهم شد. مقامات دارپا اعلام کردهاند که این فناوری در مقیاس بزرگتر اجرا میشود تا کاربر بتواند چند هواپیما را به طور همزمان هدایت کند.
""جاستین سانچز"(Justin Sanchez)، مدیر اداره فناوری زیستی دارپا گفت: سیگنالهای مغز را میتوان نه تنها برای کنترل یک هواپیما، بلکه برای هدایت همزمان سه هواپیما به کار برد.
دارپا با این پژوهش، توانست ارتباط میان خلبان و هواپیمای شبیهسازی شده را بهبود بخشد و امکان ارسال و دریافت سیگنالهای هواپیما را برای یک مرد معلول فراهم کند.
سانچز افزود: سیگنالهای هواپیما را میتوان مستقیما به مغز بازگرداند؛ در نتیجه کاربر میتواند محیط اطراف را درک کند. تلاش و انجام این پژوهش، سالها زمان برده است. در این پژوهش، از سه هواپیما استفاده شد و همه سیگنالها به طور کامل به خلبان بازگشتند.
این پژوهش که با بودجه چهار میلیون دلاری دارپا صورت گرفته، کار غیرمنتظره دیگری در حوزه ارتباط میان مغز و رایانه محسوب میشود و شاید بتواند به ارتباط مبتنی بر مغز، کنترل اندام مصنوعی و حتی مشکلات حافظه کمک کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.