محققان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در فاز نیمهصنعتی به فناوری ساخت نانو کیتهایی دست یافتند که به گفته آنها با استفاده از آن میتوان با چند قطره خون نوزادان در کمتر از 10 دقیقه بیماری زردی نوزادان را تشخیص داد.
راضیه طباطبایی، دانشجوی دکتری شیمی تجزیه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به طراحی و ساخت نانو حسگرهای تشخیص طبی گفت: این نانو حسگر به منظور تشخیص بیماریهای زردی، هپاتیت و اختلالات کبدی طراحی شده است.
وی یکی از اصلیترین نگرانیهای والدین در نخستین روزهای تولد نوزاد را خطر ابتلا به بیماری زردی دانست و خاطر نشان کرد: بیش از 60 درصد از نوزادان در نخستین روزهای تولد به این عارضه مبتلا میشوند که دلیل بروز این بیماری در نوزادان افزایش غلظت "بیلیروبین" در خون آنها است.
طباطبایی با تاکید بر اینکه تشخیص سریع و به موقع این بیماری، اولین گام در مسیر درمان این بیماری به شمار میرود، اظهار کرد: در حال حاضر تشخیص این بیماری از طریق آزمایشگاههای تشخیص طبی و یا از طریق حسگرهای پوستی که از دقت و صحت کافی برخوردار نیستند، انجام میشود.
مجری طرح اضافه کرد: نوزادان مبتلا مورد تست خون قرار میگیرند که علاوه بر آنکه مقادیر زیادی خون از آنها دریافت میشود، نوزادان مورد آزار و اذیت قرار خواهند گرفت؛ از این رو در این مطالعات راهکاری برای رفع این چالش ارائه کردیم.
این محقق خاطر نشان کرد: در این مطالعات با استفاده از کیتی که طراحی کردیم، میتوان میزان "بیلیروبین" موجود در سرم خون نوزادان را تنها با 2 تا 3 قطره خون اندازهگیری کرد.
وی فناوری مورد استفاده در این کیت را شیمی سبز دانست و ادامه داد: در تولید این محصول هیچ ماده شیمیایی به کار نرفته و کاملا شیمی سبز است.
به گفته این محقق، این کیت در کمتر از 10 دقیقه با استفاده از تلفن همراه قادر به تشخیص بیماری زردی نوزادان و نارساییهای کبدی است.
مجری طرح با اشاره به عملکرد این کیت تشخیصی گفت: این کیت تشخیصی مبتنی بر تلفن همراه طراحی شده و بسیار ارزان، قابل حمل و سریع بوده و در ساخت پلتفرمهای میکروسیالی حسگری آن به طور کامل از ترکیبات غیر سمی و دوستدار محیط زیست استفاده شده است.
طباطبایی اضافه کرد: نانوحسگر طراحی شده همچنین به دلیل سهولت استفاده و عدم نیاز به تجهیزات پیچیده، کاربر پسند بوده و میتوان به راحتی از آن به منظور تشخیص بیماریهای زردی، هپاتیت و نارساییهای کبدی در آزمایشگاههای تشخیص طبی و همچنین منازل استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه با استفاده از نرمافزارهای تخصصی میتوان سطح و میزان بیماری زردی نوزادان را محاسبه کرد، یادآور شد: روش تشخیص این کیت مبتنی بر فرآیندهای نوری است.
طباطبایی با بیان اینکه این محصول در فاز نیمهصنعتی تولید شده است، افزود: این محصول در صورت تأمین سرمایه و پشتیبانی مالی میتواند وارد فاز صنعتی شود.
به گزارش ایسنا، این طرح که در برنامه تجاریسازی فناوری نانو (نانومچ) پذیرفته شده است، توسط دکتر حامد گلمحمدی قانع، عضو هیات علمی و مدیر گروه تحقیقاتی بیوپلتفرمهای نانوحسگر، راضیه طباطبایی، دانشجوی دکترای شیمی تجزیه و دکتر سید حمید احمدی عضو هیات علمی و مدیر قطب محیط زیست پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران اجرایی شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.