اطلاعات اولیه در مورد پردازندههای پیشروی ۷ نانومتری AMD مبتنی بر معماری Zen 2 به پایگاه دادهی آخرین نسخهی نرمافزار Aida64 افزوده شده است. این پردازندهها شامل پردازندهی نسل سوم رایزن حرفهای Threadripper با عنوان Castle Peak و پردازندههای سرور EPYC Rome است. انتظار عرضهی این پردازندهها در نیمهی دوم سال میلادی ۲۰۱۹ وجود دارد و قرار است که این تراشهها با تعداد هستههای بیشتر و سطح عملکرد بالاتری نسبت به پیشینیان خود در دسترس کاربران قرار گیرد.
با انتشار آخرین نسخه (V5.99.4983 Beta) از نرمافزار Aida64 و بهروزرسانی اطلاعات پایگاه دادهی این نرمافزار، اطلاعات مقدماتی در مورد برخی از پردازندههای آیندهی دو شرکت اینتل و AMD از قبیل سری پردازندههای بهتازگی معرفی شدهی Platinum 9200 اینتل و مهمتر از آن پردازندههای مورد انتظار شرکت AMD یعنی Castle Peak و پردازندههای سرور Rome در این نرمافزار دیده میشود.
اطلاعات پردازندهی فیزیکی در این نرمافزار اشاره به ساختار طراحی پردازندههای پیشروی شرکت AMD دارد. در میان این اطلاعات، نحوهی جانمایی Die و ساختار این پردازندهها در مقایسه با مدلهای قدیمیتر ارائه شده است. میدانیم که پردازندههای Threadripper سری Castle Peak شرکت AMD ساختاری مشابه محصولات EPYC Rome داشته و طراحی چیپلت منسجمی در این پردازندهها در SKUهای مختلف دیده میشود. همین شرایط بر پردازندههای نسل اول و دوم Threadripper نیز حاکم بود، بهطوریکه این پردازندهها ساختاری مشابه تراشههای سرور EPYC Naples داشتند. اینک باید دید که آیا تراشههای پایینردهتر AMD روی Interposer از تعداد چیپلت کمتری برخوردار است یا در پیکربندی این قطعات نیز از هشت چیپلت استفاده شده، اما در تراشههایی با هستههای پردازندهی کمتر برخی از این چیپلتها غیرفعال شده است.
در حال حاضر شرکت AMD تنها به معرفی آرایش ۸+۱ (متشکل از ۸ چیپلت با معماری Zen 2 و یک Die ورودی/خروجی ۱۴ نانومتری) بسنده کرده و همین چینش در مورد تراشههای EPYC Naples با داشتن چهار Die که هر یک شامل دو CCX است، صدق میکند. هنوز مشخص نیست که آیا پیکربندیهای متفاوتی با آنچه گفته شد، این بار در میان محصولات جدید Threadripper و EPYC Rome وجود خواهد داشت یا خیر.
عرضهی پردازندههای AMD Ryzen Threadripper سری ۳۰۰۰ در نیمهی دوم سال ۲۰۱۹ آغاز میشود. به نظر میرسد این محصول فناورانه که با عنوان Castle Peak معرفی شده، برتری بلامنازعی در بازار سخت افزارهای حرفهای به دست آورد. درحالیکه این سری از پردازندههای AMD همچنان با سوکت مادربرد TR4 کار میکند، در عین حال سطح کارایی و بازدهی بالاتری را در مقایسه با نسل قبلی خود ارائه خواهد کرد. ما همچنان منتظر پشتیبانی از استاندارد نسل چهارم PCIe در مادربردهای قبلی هستیم؛ قابلیتی که برای مادربردهای AM4 با تراشه X570 با پشتیبانی از پردازندههای نسل سوم رایزن تأیید شده است.
با درنظرگرفتن اینکه AMD با ارائهی پردازندههای Threadripper سری ۳۰۰۰ میخواهد نفوذ خود را در بازار قطعات سطح بالای دسکتاپ حفظ کند، بایستی انتظار سطح عملکرد چندرشتهای چشمگیری را از این پردازندهها داشت؛ عملکردی که با افزایش سرعت کلاک و فناوری ساخت پربازدهی ۷ نانومتری از این مقدار نیز فراتر خواهد رفت. شمار هسته در این پردازندهها در حالی بالاتر میرود که AMD مایل است قیمت محصولات آیندهاش را نزدیک به قیمت محصولات کنونی نگه دارد.
مقالات مرتبط:
با نگریستن به سیر تحول محصولات AMD از پردازندههای Threadripper سری ۱۰۰۰ تا سری ۲۰۰۰ این پردازندهها، دیده میشود که پردازندههای جدید با تعداد هستههایی در تراز پردازندههای نسل قبل، رده قیمتی نسبتاً یکسانی با آنها داشته و حتی قیمت محصولات جدید ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار کمتر از محصولات مشابه نسل قبلی است. مثلاً محصول 2950X با ۲۰۰ دلار هزینهی کمتر جایگزین 1950X شد. از سویی قطعاتی با تعداد هستههای بیشتر بهطور کلی در ردهی قیمتی متفاوتی جای میگیرد.
به هر شکل جانمایی Die جدید از نظر سطح خالص عملکرد بایستی آزموده شود، اما باتوجهبه اتصال داخلی قویتر میان اجزا نسبت به نسلهای قبلی، کارایی کش و میزان تأخیر ممکن است باعث تقویت پاسخگویی کلی سیستم شود.
سازندگان انواع مادربرد از هماکنون در حال آمادهسازی بردهای قدرتمند برای پشتیبانی از پردازندههای جدید Threadripper هستند؛ این بردها نهتنها از ویژگیهای جدید این پردازندهها به خوبی پشتیبانی میکنند، بلکه با استاندارد PCIe4 نیز بهخوبی سازگار هستند. با کنار هم گذاشتن تمامی این موارد، به نظر میرسد که محصولات آیندهی شرکت AMD با قدرت و رقابتپذیری بالا وارد بازار قطعات حرفهای سختافزار شود؛ محصولاتی که همزمان تعداد هستههای پردازندهی زیاد وقیمتهایی مثالزدنی دارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.