مقایسه گلکسی تب اس 6 و آیپد پرو ۲۰۱۸؛ پرچمداران دنیای تبلت

بالاخره پس‌ از مدت‌ها گمانه‌زنی و انتظار، سامسونگ با معرفی گلکسی تب اس ۶، تبلت اندرویدی قدرتمندی را وارد بازار کرد. در نسل جدید، کره‌ای‌ها وزن دستگاه را کاهش داده و از طراحی صیقلی‌تری استفاده کرده‌اند. ارتقای توان سخت‌افزاری درکنار تجربه‌ی نرم‌افزاری روان و پشتیبانی‌ از قلم اس پن به‌همراه دکس، گلکسی تب اس ۶ را به یکی‌ از بهترین تبلت‌های بازار تبدیل کرده است که شاید برای برخی از کاربران بتواند نبودِ لپ‌تاپ را پر کند.

با‌ تمام این‌ها، همچنان برای بسیاری از کاربران انتخاب اولِ تبلت، آیپد است و اپل توانسته به‌لطف پیشرفت‌هایش در سری آیپد پرو، فاصله‌ی خود با رقبا را دوچندان سازد. باوجود‌این، این سؤال پیش می‌آید که آیا با معرفی گلکسی تب اس ۶، همچنان آیپد پرو انتخاب شایسته‌ای برای خریداران تبلت است یا اینکه سامسونگ توانسته در این نسل ورق را برگرداند؟

مشخصات فنی

مقایسهگلکسی تب اس 6 سامسونگآیپد پرو 11 اینچ 2018 اپل
عرضه 
معرفی 2019، جولای 2018، اکتبر
وضعیت عرضه در آینده‌ی نزدیک (اوت 2019) عرضه شده در نوامبر 2018
بدنه 
ابعاد 244.5 در 159.5 در 5.7 میلی‌متر 247.6x178.5x5.9 میلی‌متر
وزن 420 گرم 468 گرم
سیم‌کارت نانو-سیم - دارای دو نسخه‌ی با و بدون سلولار - Nano-SIM/ سیم‌کارت الکترونیکی (سیم‌کارت الکترونیکی اپل)
  قلم استایلوس (اس پن، بلوتوث) استایلوس
نمایشگر 
نوع Super AMOLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ - Liquid Retina - پنل LED-backlit IPS LCD با صفحه لمسی خازنی - 16 میلیون رنگ
سایز 10.5 اینچ (~82.5% نسبت نمایشگر به بدنه) 11 اینچ (~82.9% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1600 در 2560 پیکسل، 16:10 (~287 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) 2388 در 1668 پیکسل (264 پیکسل در هر اینچ)
چندلمسی   بله
محافظ   - شیشه‌ی ضد خش - پوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دست - پوشش ضد انعکاس نور
    - نمایشگر True-tone - 120 هرتز - فناوری پروموشن - 600 نیت روشنایی
پلتفرم 
سیستم‌عامل -اندروید 9.0 (پای) - One UI iOS 12
تراشه Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 A12X Bionic
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (یک هسته‌ی 2.84 گیگاهرتزی Kryo 485 و سه هسته‌ی 2.41 گیگاهرتز Kryo 485 و چهار هسته‌ی 1.78 گیگاهرتز Kryo 485) هشت هسته‌ای 64 بیت به همراه واحد پردازش عصبی
پردازنده گرافیکی Adreno 640 M12
حافظه 
درگاه حافظه میکرو اس‌دی، تا 1 TB (درگاه اختصاصی) خیر
حافظه داخلی 256 گیگابایت، 8 گیگابایت رم یا 128 گیگابایت، 6 گیگابایت رم 64/256/512 گیگابایت یا یک ترابایت
دوربین 
اصلی 13 مگاپیکسل (1.0 میکرومتر سایز پیکسل، 1/3.4 اینچ سایز سنسور، لنز واید 26 میلی‌متری، f/2.0، فوکوس خودکار) 5 مگاپیکسل (لنز 12 میلی‌متری فوق‌عریض، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل) 12 مگاپیکسل (پنج برابر زوم دیجیتال، فوکوس خودکار با فوکوس پیکسلز، f/1.8)
قابلیت‌ها HDR، پانوراما اسمارت HDR، حالت عکاسی پیاپی، کاهش نویز، کنترل نوردهی، برچسب جغرافیایی تصاویر، پشتیبانی از فرمت‌های JPEG و HEIF، فلش LED چهارگانه
ویدیو 2160p@30fps - فیلمبرداری 4K با سرعت 30 یا 60 فریم بر ثانیه - ضبط ویدیوی اسلوموشن 1080p با سرعت 120 فریم بر ثانیه یا 720p با سرعت 240 فریم بر ثانیه - ضبط ویدیوی تایم لپس به همراه لرزشگیر - لرزشگیر سینمایی (غیر از حالت 4K) - فوکوس مداوم در حین فیلمبرداری - امکان زوم هنگام پخش ویدیو
سلفی 8 مگاپیکسل (1.12 میکرومتر سایز پیکسل، 1/4.0 اینچ سایز سنسور، لنز 26 میلی‌متری، f/2.0) - 7 مگاپیکسل (f/2.2) - انیموجی و مموجی - ضبط ویدیو با کیفیت HD و سرعت 30 یا 60 فریم بر ثانیه
صدا 
اسپیکر بله، با اسپیکر استریو (4 اسپیکر) بله، دارای چهار اسپیکر و پنج میکروفن
جک ۳.۵ میلی‌متری خیر  
باتری 
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 7040 میلی آمپر ساعت باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 29.37 وات ساعت
قابلیت‌ها 
حسگرها حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما فیس آیدی، ژیروسکوپ سه محوره، شتاب‌سنج، فشارسنج، حسگر نور محیط
  Samsung DeX - دستورات صوتی سیری - سرویس ابری آی‌کلاد - پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/AAX+/AIFF - پخش‌کننده‌ی MP4/H.264- ویراستار عکس/ویدئو/صدا - ویراستار اسناد - شارژ معکوس/ پاور بانک
شبکه 
فناوری GSM / HSPA / LTE GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE
اتصالات 
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپات - Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، هات‌اسپات - استفاده‌ی همزمان از دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز
بلوتوث 5.0، A2DP، LE 5.0، A2DP، LE، EDR
GPS بله، با GLONASS، BDS، GALILEO ،A-GPS Assisted GPS, GLONASS, Galileo, and QZSS
رادیو خیر خیر
USB 3.1، Type-C 1.0 reversible connector; magnetic connector 3.1، Type-C 1.0 reversible connector; magnetic connector
متفرقه 
رنگ‌ها خاکستری، آبی، صورتی  
محدوده قیمت حدود 600 یورو حدود 800 دلار برای نسخه‌ی پایه

عملکرد و عمر باتری و زمان شارژ

آیپد پرو 11 2018 اپل / Apple iPad Pro 11 2018

اگرچه آیپد پرو و گلکسی تب اس ۶ درظاهر هر دو در قامت تبلت ظاهر می‌شوند، آنچه در پشت‌پرده و قسمت سخت‌افزاری این دو دستگاه اتفاق می‌افتد، کاملا آن‌ها را از یکدیگر جدا می‌سازد. گلکسی تب اس ۶ از تراشه‌ی پردازشی اسنپدراگون ۸۵۵ بهره می‌برد که جدیدترین نسل از پردازنده‌های ساختِ کوالکام محسوب می‌شود. قرارگرفتن این پردازنده درکنار حافظه‌ی رم ۶ یا ۸ گیگابایتی (به‌ انتخاب کاربر) و فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایتی، دستگاهی قدرتمند از این تبلت می‌سازد. با‌ این‌ اوصاف، تبلت‌ کره‌‌ای‌ها هنوز از حیث عملکردی فاصله‌ی زیادی با آیپد پرو دارد.

اپل در آیپد پرو‌های ۲۰۱۸ از پردازنده‌ی A12X Bionic استفاده کرده است که قدرت فوق‌العاده‌ای برای تبلت کوپرتینو‌یی‌ها به‌ارمغان می‌آورد. بااین‌حال، ازنظر مقدار حافظه‌ی رم، آیپد پرو در رده‌ی پایین‌تری از رقیب اندرویدی خود قرار می‌گیرد؛ اما ازآنجاکه سیستم‌عامل iOS که اکنون جای خود را به iPadOS داده است، به‌طرز متفاوتی رم را مدیریت می‌کند، مقدار حافظه‌ی استفاده‌شده به‌هیچ‌‌وجه تأثیر منفی‌ روی تجربه‌ی کاربری نمی‌گذارد و شانه‌به‌شانه‌ی دیگر بخش‌های سخت‌افزاری حرکت می‌کند.

اهالی کوپرتینو برای آن‌ دسته از کاربرانی که به فضای ذخیره‌سازی زیادی احتیاح دارند، پیشنهاد بهتری ارائه می‌کنند؛ زیرا علاقه‌مندان به آیپد پرو می‌توانند تا یک ترابایت اطلاعات در دستگاه خود ذخیره کنند؛ با‌این‌حال، برای دستیابی به چنین حافظه‌ای، باید جیب خود را برای تکانده‌شدن حسابی آماده کنید؛ به‌گونه‌ای که خرید نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی تب اس ۶ به‌همراه کارت حافظه ۵۱۲ گیگابایتی میکرو اس‌دی هزینه‌ی ارزان‌تری روی دستتان خواهد گذاشت.

به‌سبب اندازه‌ی بزرگ صفحه‌نمایش در آیپد پرو، اپل توانسته از باتری بزرگ‌تری در مقایسه با گلکسی تب اس ۶ استفاده کند؛ ولی از حیث شارژدهی، این تبلتِ کره‌ای‌ها است که به‌‌لطف نمایشگر کم‌مصرف اولد، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. درحالی‌که اپل ادعا می‌کند با هربار شارژ کامل آیپد پرو، تا ۱۰‌ ساعت می‌توان از دستگاه استفاده کرد، سامسونگ شارژدهی ۱۵ ساعته را ادعا می‌کند که تفاوت درخورتوجهی را رقم می‌زند. 

هر دو دستگاه ازطریق درگاه USB-C شارژ می‌شوند و به‌نوعی از فناوری شارژ سریع نیز بهره می‌برند؛ اما هیچ‌یک از شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کنند. اگرچه در این بخش، گلسی تب اس ۶ ازنظر باتری عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد، به‌واسطه‌ی عملکرد کلی بهتر آیپد پرو در مقایسه با تبلت سامسونگ، تبلت کوپرتینویی‌ها برنده می‌شود.

برنده: آیپد پرو ۱۱ اینچی اپل

طراحی و دوام

های تبلت گلکسی تب اس 6

در مقایسه‌ با نسل‌های قبلی، آیپد پرو ۲۰۱۸ از حیث طراحی پیشرفت چشمگیری کرده است؛ با‌این‌حال، گلکسی تب اس ۶ نیز از طراحی مدرنی بهره می‌برد. اگرچه حاشیه‌های نمایشگر در تبلت کره‌ای‌ها به‌اندازه‌ی آیپد پرو نازک نیست، همچنان برای محصول سال ۲۰۱۹ پذیرفتنی و چشم‌نواز است. یکی از تفاوت‌های جزئی موجود بین آیپد پرو و گلکسی تب اس ۶، استفاده از گوشه‌های گِرد در صفحه‌نمایش آیپد است که ظاهر مدرن‌تری به دستگاه می‌بخشد.

در قسمت پشتی، گلکسی تب اس ۶ علاوه‌بر دوربین دوگانه، از یک نقطه‌ی مغناطیسی استفاده کرده است تا قلم اس پن به آن متصل شود. در‌ سمت مقابل، کوپرتینو‌نشین‌ها نواحی مغناطیسی را در گوشه‌های کناری بدنه جاسازی کرده‌اند. ناگفته نماند هیچ‌یک از این دو دستگاه دربرابر آب مقاوم نیستند؛ با‌این‌‌حال، استفاده از بدنه‌ی فلزی در آن‌ها مقاومتشان دربرابر ضربه را افزایش داده است.

برنده: هیچ‌کدام 

نمایشگر

های تبلت گلکسی تب اس 6

درحالی‌که آیپد پرو ازنظر قدرت‌ سخت‌افزاری چندین قدم جلوتر از گلکسی تب اس ۶ قرار دارد؛ اما سامسونگ از نمایشگر باکیفیت‌تری برای تبلتش استفاده کرده است. آیپد پرو ۱۱ اینچی از نمایشگر LED با رزولوشن ۲۳۸۸ در ۱۶۶۸ بهره می‌برد که چگالی ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ را به‌ارمغان می‌آورد. در‌مقابل، نمایشگر ۱۰.۵ اینچی گلکسی تب اس ۶ از رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ استفاده می‌کند که چگالی ۲۸۷ پیکسل در هر‌ اینچ را ارائه می‌دهد. رزولوشن گلکسی تب اس ۶ در مقایسه با آیپد پرو ازلحاظ عددی کمتر است؛ ولی باتوجه‌به اندازه‌ی کوچک‌تر نمایشگر این دستگاه از تبلت‌ اپل، وضوح تصویر بیشتری را روی محصول سامسونگ شاهد هستیم. 

نکته‌ی مهم درباره‌ی صفحه‌نمایش گلکسی تب اس ۶، استفاده از پنل سوپرامولد است که به‌واسطه‌ی نمایش عمیق رنگ مشکی، تبلت سامسونگ را از حیث تصویر چندین قدم جلوتر از آیپد پرو قرار می‌دهد. البته، اپل هم دست‌ خالی نیست و برای نخستین‌بار در آیپد پرو از نمایشگری با نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز استفاده کرده‌ است که پیمایش و جا‌به‌جایی بین منو‌ها را نرم‌تر و روان‌تر نشان می‌دهد.

برنده: گلکسی تب اس ۶

دوربین

گلکسی تب اس 6

اغلب مردم برای عکس‌برداری به گوشی‌های هوشمندشان متکی هستند و امروزه کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که هدفش از خرید تبلت، عکس‌برداری باشد؛ با‌این‌حال، وجود دوربینی باکیفیت قطعا می‌تواند نکته‌ای مثبت تلقی شود. آیپد پرو از دوربینی ۱۲ مگاپیکسلی به‌عنوان دوربین اصلی و دوربینی ۷ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی بهره می‌برد که به‌اندازه‌ی کافی برای مکالمات ویدئویی نظیر فیس‌تایم و... مناسب است و به‌راحتی می‌توان از آن برای مصارفی همچون واقعیت افزوده بهره برد. 

در طرف مقابل، سامسونگ از دوربین دوگانه با وضوح ۱۳ و ۵ مگاپیکسل برای دوربین اصلی استفاده کرده است که حسگر اول برای ثبت عکس و حسگر دوم برای ثبت تصاویر عریض ۱۲۳ درجه‌ای استفاده می‌شوند. افزون‌براین، کره‌ای برای دوربین سلفی از دوربینی ۸ مگاپیکسل بهره گرفته‌اند. با توجه‌ به‌ این موضوع که هنوز مقایسه‌ای بین دوربین این دو تبلت انجام نشده، نمی‌توان درباره‌ی برتری این دو دستگاه نظر قاطع داد.

برنده: هیچ‌کدام

نرم‌افزار و پشتیبانی

آیپد پرو / iPadOS

گلکسی تب اس ۶ به‌صورت پیش‌فرض با پوسته‌ی One UI روی اندروید ۹ و آیپد پرو با iOS 12 عرضه می‌شود. شایان ذکر است به‌زودی کاربران تبلت اپل می‌توانند آن را به سیستم‌عامل جدید iPadOS به‌روزرسانی کنند. در اینجا قصد نداریم اندروید و iOS‌ را مقایسه‌ کنیم؛ اما پرواضح است که عملکرد iOS روی تبلت در مقایسه با اندروید بسیار قوی‌تر و حرفه‌ای‌تر است. علاوه‌بر اپلیکیشن‌های حرفه‌ای بسیاری که صرفا برای آیپد توسعه داده‌ شده‌اند، توسعه‌دهندگان تمامی بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها را نیز پیش از انتشار برای نمایش بهتر روی صفحه‌نمایش بزرگ این دستگاه بهینه‌سازی‌ کرده‌اند.

کاربر در گلکسی تب اس ۶ آزادی‌ عمل بیشتری برای شخصی‌سازی سیستم‌عامل دارد؛ اما در یک زمینه ساخته‌ی کره‌ای‌ها همچنان مشکل دارد: به‌روزرسانی‌ها. سامسونگ همواره به انتشار دیرهنگام به‌روزرسانی‌های اندروید برای دستگاه‌هایش مشهور بوده است. در طرف مقابل، آیپد پرو به‌لطف پشتیبانی قوی نرم‌افزاری، بلافاصله‌ به‌روزرسانی‌های جدید نرم‌افزاری را دریافت می‌کند. انتظار می‌رود تبلت اپل حداقل تا سه سال آینده قابلیت به‌روز‌شدن به جدید‌ترین نسخه‌ی سیستم‌عامل iPadOS‌ را داشته باشد. 

برنده: آیپد پرو 

قابلیت‌های ویژه

 تبلت گلکسی تب اس 6

آیپد پرو ۲۰۱۸ و گلکسی تب اس ۶ هر دو از قابلیت‌های ویژه‌ی خود بهره می‌برند؛ اما در‌ این‌ زمینه، به‌نظر می‌رسد سامسونگ با تبلت جدیدش پایش را فراتر گذاشته است. آیپد پرو از قلم اپل پنسل پشتیبانی می‌کند که برای استفاده از آن باید ۱۳۰ دلار جداگانه پرداخت کنید و فیس‌آیدی نیز ازطریق شناسایی چهره، راهکار ایمنی را برای احراز هویت ارائه می‌کند. شایان ذکر است گلکسی تب اس ۶ به‌صورت پیش‌فرض با قلم اس پن عرضه می‌شود و کاربر برای استفاده از آن به پرداخت هزینه‌ی جداگانه‌ای نیازی ندارد؛ به‌علاوه، کره‌ای‌ها برای احرازهویت از حسگر اثرانگشت در زیر صفحه‌نمایش استفاده کرده‌اند که از مدتی پیش بین تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند رواج پیدا کرده است.

قابلیت هیجان‌انگیزی که تبلت سامسونگ را از آیپد پرو متمایز می‌سازد، ویژگی Dex است که با اتصال دستگاه به نمایشگر ثانویه، اجازه می‌دهد به رابط‌ کاربری شبیه‌ به آنچه در سیستم‌عامل‌های کامپیوتر شاهد هستیم، دسترسی پیدا کنیم. قضیه به‌ همین‌جا ختم نمی‌شود و کیبورد گلکسی تب اس ۶ از تِرَکپد داخلی بهره می‌برد که تجربه‌ای مشابه لپ‌تاپ را به‌ارمغان می‌آورد؛ با‌این‌حال، برای استفاده از این کیبورد باید ۱۸۰ دلار اضافی پرداخت کنید. 

برنده: گلکسی تب اس ۶

قیمت

قیمت گلکسی تب اس ۶ سامسونگ از ۶۵۰ دلار برای مدل پایه شروع می‌شود؛ اما اگر بخواهید از مدل ۸ گیگابایتی با ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی استفاده کنید، باید ۷۳۰ دلار پرداخت کنید. طبق گفته‌ی سامسونگ، اواخر امسال مدل دیگری با پشتیبانی از سیم‌کارت روانه‌ی بازار خواهد شد که البته، قیمت گران‌تری نیز خواهد داشت. در سوی دیگر، قیمت مدل پایه‌ی آیپد پرو از ۸۰۰ دلار آغاز می‌شود و این مبلغ برای مدل ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی و یک ترابایتی به‌ترتیب به ۹۵۰ و ۱,۱۵۰ و ۱,۵۵۰ دلار افزایش پیدا می‌کند که از آیپد پرو دستگاهی گران‌قیمت می‌سازد. 

پیروز نهایی: آیپد پرو ۱۱ اینچی اپل

در هر دو دستگاه می‌توان مزایا و قابلیت‌هایی پیدا کرد که خود را از یکدیگر متمایز می‌سازند؛ اما اگر بخواهیم از قیمت صرف‌نظر و صرفا روی کارایی تمرکز کنیم، آیپد پرو بهترین تبلتی است که هم‌اکنون می‌توانید تهیه کنید. اگر از دیگر دستگاه‌های اپل نظیر آیفون، مک‌بوک و... استفاده می‌کنید، آیپد پرو بهترین گزینه‌ برای شما خواهد بود؛ زیرا یکپارچگی بی‌نقصی بین همه‌ی این دستگاه‌ها مشاهده خواهید کرد؛ اما اگر از گوشی‌های سامسونگ استفاده می‌کنید و قصد دارید برای خرید تبلت اندکی صرفه‌جویی کنید، گلکسی تب اس ۶ انتخابی مناسب برایتان خواهد بود.





تاريخ : شنبه 12 مرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |