قوی‌ترین جرقه خورشیدی سال روانه زمین شد
2.jpg-36.jpeg

خورشید تنها دو روز پس از انفجار یک توفان خورشیدی شدید به سوی زمین، در روز گذشته (جمعه) دو نمونه از قوی‌ترین جرقه‌های خورشیدی خود را در فضا منتشر کرد که منجر به قطع ارتباطات رادیویی شده و می‌توانست در ارتباطات ماهواره‌ای اختلال وارد کرده و به فضانوردان حاضر در مدار آسیب برساند.

 

 خورشید در ساعت 8:01 به وقت گرینویچ در روز جمعه یک جرقه در مقیاس X1.7 از خود منتشر کرد که جرقه دوم با مقیاس X.2 در ساعت 15:07 به وقت گرینویچ به دنبال آن منفجر شد.

 

رصدخانه دینامیک خورشیدی تصاویری از جرقه خورشیدی اول ثبت کرده که در پی چندین توفان خورشیدی کوچکتر در روزهای قبلی منتشر شده بود.

 

مقامات مرکز پیش‌بینی هوای فضای سازمان ملی جوی و اقیانوسی آمریکا در یک بروزرسانی اعلام کردند که هر دو جرقه قدرتمند از یک مجموعه لکه خورشیدی جدید موسوم به منطقه 1882 منتشر شده و بطور موقت باعث قطع ارتباطات رادیویی شده است.

 

اما به گفته محققان، هیچکدام از این جرقه‌ها تاثیر ژئومغناطیسی بر میدان مغناطیسی زمین نخواهند داشت.

 

دانشمندان جرقه‌ها را بر اساس شدت آنها به گروههای C، M و X طبقه‌بندی کرده‌اند که C در میان آنها ضعیفترین و X قویترین است. جرقه‌های خورشیدی سطح X که بطور مستقیم به سوی زمین باشند در گذشته باعث اختلال در ارتباطات ماهواره‌ای و جی‌پی‌اس شده و همچنین فضانوردان حاضر در فضا را در معرض خطر قرار داده است.

 

دانشمندان همچنین در انتظار تصاویر بیشتر از این رویدادها برای بررسی ارتباط آنها با یک انفجار عظیم پلاسمای فوق داغ موسوم به تخلیه تاج خورشیدی هستند که می‌تواند ماده خورشیدی را با سرعت بیش از یک میلیون و 600 هزار کیلومتر در ساعت به فضا بفرستد.

 

جرقه سطح X روز جمعه تنها ساعتی پس از وقوع یک جرقه ملایمتر گروه M و دو روز پس از جرقه‌ای شدیدتر از این گروه با مقیاس M9.4 در روز چهارشنبه(اول آبان) رخ داده بود. جرقه روز چهارشنبه با یک تخلیه تاج خورشیدی همراه بود.

 

جرقه‌های خورشیدی به دلیل شدت یافتن فعالیتهای ستاره میزبان منظومه شمسی در دوره ماکسیمم خورشیدی با نرخ بالاتری رخ می‌دهند.

 

 

 

 

تصویر جرقه خورشیدی روز جمعه در سمت چپ خورشید

 

 

 

تصویر جرقه خورشیدی X1.7 در نمای پرتوی ایکس

 





تاريخ : شنبه 4 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |