آیا از سرعت اینترنت خود ناراضی هستید؟ آیا احساس میکنید که شرکت خدمات رسان اینترنتی شما یا همان ISP سرعت اینترنت شما را کاهش داده است؟ آیا احساس میکنید که در مواقع خاص سرعت اینترنت شما به شکل غیر معمولی افت میکند؟ چند راه برای فهمیدن اینکه آیا ISP شما سرعت اینترنت را دستکاری کرده است یا خیر، وجود دارد...
بارها شنیده ایم که برخی از ISP ها در شرایطی خاص سرعت اینترنت کاربران را کاهش میدهند و البته برای این موضوع در بسیاری از مواقع شواهدی صریح نیز در دست است. برخی از ISP ها هنگام دانلود های سنگین سرعت اینترنت شما را به شدت کاهش داده و برخی دیگر در ساعات شلوغ و پر مصرف این کار را انجام میدهند. اما چگونه میتوان متوجه این موضوع شد؟
در اینجا شما را با چند روش بسیار ساده آشنا میسازیم که به واسطه آنها میتوانید به خوبی متوجه شوید که آیا ISP شما اقدام به شکل دادن به پهنای باند شما کرده یا اینکه سرعت اینترنت شما را بنا به دلایلی کاهش داده است یا خیر:
شکل دهی به ترافیک اینترنت یا Traffic Shaping
پروژه Glasnost ابزاری است که آزمون های تحت وب را برای شناسایی اینکه در آیا در اینترنت شما هرگونه شکل دهی به ترافیک یا کاهش سرعت صورت گرفته است یا خیر، صورت میدهد. برای مثال این ابزار میتواند به شما به سادگی بگوید که آیا ISP شما در خصوص دانلود با Torrent اقدام به شکل دهی به ترافیک کرده است یا خیر؟
این ابزار همچنین قادر است که با انجام آزمایشاتی به شما نشان دهد که آیا ISP بر سر راه Flash Video،eMule، Usenet، HTTP و SSH اقدام به ایجاد مانع و کاهش سرعت کرده است یا خیر. هر کدام از این آزمایش ها تنها در حدود 8 دقیقه زمان لازم دارد تا نتیجه نهایی را مشخص کند.
ابزار Glasnost این کار را با استفاده از ارزیابی انواع مختلف ترافیک بین سیستم شما و سرورهای خود صورت میدهد. اگر سرعت یکسان باشد، به این معنی است که هیچ شکل دهی به ترافیک یا مانعی بر سر راه سرعت نت وجود ندارد. اما اگر برای مثال در آزمون Torrent سرعت متفاوت و پایین تر باشد، میتوان گفت کهIPS شما در اینجا اقدام به کاهش سرعت اینترنت شما کرده است:
البته نکته ای که وجود دارد این است که حین انجام آزمایشات این پروژه نباید هیچ دانلود یا آپلود حجیمی در جریان باشد. برای رجوع به این ابزار به این آدرس بروید:
http://broadband.mpi-sws.org/transparency/glasnost.php
ایجاد محدودیت در پهنای باند
آیا احساس میکنید به این دلیل که ترافیک زیادی مصرف میکنید ISP شما پهنای باند شما را محدود کرده و در واقع سرعت اینترنت شما را کاهش میدهد؟ در برخی از موارد برخی از ISP ها این اقدام را صورت میدهند به ویژه اگر شما از اینترنتی با حجم ترافیک نا محدود استفاده میکنید!
برای فهمیدن این موضوع کافی است که سرعت اینترنت خود را در طی زمان های مختلف اندازه گیری نمایید. برای مثال ممکن است ISP این اقدام را در ساعات شلوغ و پر مصرف و همچنین در انتهای ماه که شما از حجم بالایی استفاده کرده اید صورت دهد.
ابزار آنلاین Speedtest.net ابزاری بسیار مناسب برای اندازه گیری سرعت اینترنت طی زمانهای مختلف است که پیش از این در ک گزارش به شکل مفصل به آن پرداختیم. با این ابزار میتوانید یکبار سرعت اینترنت خود را در حالت عادی – مثلا در ابتدای ماه در ساعات کم مصرف – اندازه گیری نمایید و سپس همین آزمون را در زمانی که احساس میکنید سرعت اینترنت شما کم شده یا در انتهای ماه نیز انجام دهید.
همانگونه که قبلا گفته شد، میتوانید با ایجاد یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از این ابزار، نتایج آزمون های خود را طی زمانهای مختلف ثبت کرده و آنها را با هم مقایسه نمایید:
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که عوامل بسیاری در سرعت اینترنت شما دخیل است. برای مثال اگر همزمان با انجام آزمایش بر روی Connection شما دانلودی حجیم در حال اجرا باشد احتمالا نتیجه آزمایش دقیق نخواهد بود. همچنین چنانچه از اینترنت اشتراکی یا Share استفاده میکنید در ساعات کم مصرف سرعت بهتری را تجربه خواهید کرد. همچنین این امر که نهایت سرعتی که SpeedTest نشان میدهد را تجربه نکنید، نیز امری عادی است.
سایر ابزارها
از سایر ابزارهایی که در این خصوص میتوانید به آنها رجوع کنید ابزار Measurement lab است (اینجا) که ابزارهایی را برای آزمون عملکرد ارتباط اینترنتی و Traffic Shaping به کاربر ارائه میکند. البته متاسفانه استفاده از این ابزار از داخل ایران باید با Proxy صورت گیرد زیرا این سرویس در ایران متاسفانه غیر قابل دسترسی است:
همه اینها به کنار، متاسفانه باید گفت که اگر ISP شما اقدام به کاهش سرعت اینترنت شما و شکل دهی به ترافیک شما کند، چاره ای برای این موضوع نیست. تنها راه برای کاربران در این خصوص این است که ISP فعلی را رها کرده و به دنبال یک ISP بهتر بگردند. اما این ابزارها به شما کمک شایانی میکنند تا در تصمیم گیری خود مصمم تر شوید!
.: Weblog Themes By Pichak :.