به نظر همین دیروز بود که همه برای ارایه بستنی حصیری (ICS) هیجان زده بودند و سر و دست می شکستند. حالا حدود یک سال گذشته است و گرچه هنوز هم ابزارهای زیادی به ICS مجهز نشده اند، اما آمارهای کلی بسیار برای گوگل خوشحال کننده است. بر طبق آمار تاکنون ۴۰۰ میلیون اندروید فعال شده است و هر روز یک میلیون هم به آن اضافه می شود. این در مقابل آمار سال قبل که ۱۰۰ میلیون بود، پیشرفت بزرگی محسوب می شود. با کمی تقسیم به عدد ۱۲ فعال سازی در هر ثانیه می رسیم.


910410-www-narenji-ir_jelly_06_www_narenji_ir.jpg

حالا نسخه بعدی از راه رسیده است. گرچه جیلی بیلی نام «جدیدترین نسخه اندروید» را یدک می کشد اما آن تغییر فراوانی که از نان زنجبیلی به بستنی حصیری را شاهد بودیم را، در نسخه جدید نمی بینیم.


910410-www-narenji-ir_jelly_07_www_narenji_ir.jpg

یکی از بزرگترین امکانات آن، پروژه Butter (کره) است: تلاشی قابل توجه برای بهبود کارایی و سرعت سیستم عامل و رفع مشکل لگ در نسخه های قبلی. پروژه باتر اجازه می دهد تا پردازنده و گرافیک بتوانند موازی با هم کار کنند و دیگر لازم نیست برای انجام کارها منتظر یکدیگر بمانند. اکنون تمامی سیستم با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه کار می کند. به علت همین تفاوت چند میلی ثانیه ای، شما روانی بیشتری را نسبت به ICS حس می کنید. گرافیک بافر سه گانه دارد و انیمیشن ها سریع تر و روان تر خواهند بود. سرعت عکس العمل به دستورات لمسی نیز بهتر شده است.


910410-www-narenji-ir_jelly_05_www_narenji_ir.jpg

صفحه اصلی نیز تغییراتی کرده است. امکانات جذابی برای تعیین اندازه ویجت ها فراهم شده است. شما دیگر لازم نیست ابتدا برای هر ویجت جا باز کنید و سپس اندازه ویجت را برای آن محل تنظیم کنید. زیرا اکنون ویجت ها سایر آیکون ها را خود به خود به اطراف می رانند و جای خودشان را باز می کنند. علاوه بر این آیکون اپلیکیشن ها و ویجت ها با کشیدن و انداختن شان به کنار صفحه نمایش، حذف می شوند.


910410-www-narenji-ir_jelly_03_www_narenji_ir.jpg

مورد عالی بعد، امکان استفاده از دستورات صوتی در حالت آفلاین است. حالا دیگر می توان در حالت Airplaine (آفلاین) با تپ روی میکروفون و صحبت کردن، یک پیام در موبایل نوشت. فعلا سیستم صوتی فقط برای زبان انگلیسی است و امکاناتی برای کاربران روشندل نیز ارایه شده است. علاوه بر این کیبورد نیز تغییرات مثبتی داشته. ۱۸ کیبورد جدید شامل زبان های فارسی، عربی و هندی نیز اضافه شده اند.


910410-www-narenji-ir_jelly_04_www_narenji_ir.jpg

اپیکیشن دوربین، در ICS تغییرات مثبت فراوانی داشت و حالا در نسخه ۴.۱ بهتر هم شده است. محیط گالری با محیط دوربین یکی شده و به سرعت می توانید عکس های گرفته شده را ببینید و بین آنها حرکت کنید. پاک کردن عکس ها به سادگی کشیدن و پرت کردن آنها به کنار صفحه نمایش است (انگار که عکس را از داخل موبایل به بیرون بیاندازید). نگران پاک کردن اشتباه عکس ها نیز نباشید، با تپ روی دکمه Undo آنها بر می گردند.NFC نیز آپدیت شده است. Google Beam هم بهبود یافته و امکان به اشتراک گذاری عکس ها و ویدیوها را فراهم کرده است. امکان tap-to-air برای ابزارهای بلوتوث فراهم شده. کاربران از طریق بلوتوث با تپ کردن عکس ها می توانند آنها را بین ابزارها جابجا و منتقل کنند.


910410-www-narenji-ir_jelly_02_www_narenji_ir.jpg

تغییر دیگر، بهبود جستجوی صوتی است. اکنون آب و هوا، اطلاعات ویکی پدیا، رستوران ها در ظاهری زیبا ارایه می شوند. صدای موبایل نیز واقعی تر و شبیه به انسان شده. از طرف دیگر نتایج جستجو نیز دقیق تر و با کمک اطلاعات و تاریخچه وبگردی و جستجوی های پیشین مرتب خواهند شد. گوگل در کنفرانس چند دمو برای پیدا کردن رستوران های اطراف، چگونگی هماهنگی بین قرارهای ملاقات و زمان پرواز و … نشان داد.در آخر، زمان عرضه این سیستم عامل میانه ژولای (اواخر تیرماه) و ابتدا برای گلکسی نکسوس، نکسوس اس و موتورولا زوم خواهد بود. SDK برای توسعه دهندگان هم از همین امروز ارایه خواهد شد.





تاريخ : پنج شنبه 8 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |