يكي از بزرگ‌ترين قابليت‌هاي سيستم عامل جديد موبايل اپل، iOs6 ، نرم‌افزار جايگزين گوگل مپس آن است. اين نرم‌افزار كه Maps نام دارد، جايگزين نسخه معادل گوگلي آن شده است كه از سال 2007 تاكنون به‌عنوان پيش‌فرض در دستگاه‌هاي توليد شده با اين سيستم عامل قرار گرفته بود.اين تغيير، ‌به‌دليل درخواست كاربران صورت نپذيرفت، بلكه به‌دليل تغيير سياست‌هاي شركت انجام گرفت: سيستم عامل اندرويد گوگل، بزرگ‌ترين رقيب تجاري و تهديد براي گوشي‌هاي آيفون به‌شمار مي‌رود و اپل مي‌خواهد از اين شركت استفاده نكند. دارندگان آيفون، شايد از گوگل مپس راضي باشند، اما اپل اصلا از گوگل خوشش نمي‌آيد.

طلسم «يك ايراد بزرگ» براي اپل

متاسفانه نرم‌افزار جديد جايگزين اپل به‌اندازه گوگل خوب نيست. هفته گذشته iOS6 ‌عرضه شد و به‌دنبالش، كاربران ناراضي با اعلام آن‌كه اين نرم‌افزار همانند گوگل مپس سرويس خوبي ندارد، انتقادها را به سمت اين شركت روانه كردند. نرم‌افزار جديد همانند گوگل مپس جزئيات كافي را ندارد و نقشه اتوبوس‌ها و حركت وسايل نقليه عمومي را هنوز پياده‌سازي نكرده است. دسترسي به اطلاعات با جزئيات بالا براي تلفن‌هاي هوشمند مدرن امروزي، يك الزام به‌شمار مي‌رود و تصميم جايگزيني گوگل مپس اپل تصميمي خاص است كه نشان مي‌دهد اپل همواره تصميمات خودش را به تصميمات مشتريانش ترجيح مي‌دهد. سردبير وب‌سايت iMore، رن ريچي، در گفت‌وگو با TheVerge عنوان كرده است: «اپل براي خودش مشكلات جديد طراحي مي‌كند.»تازه اين بخش كوچكي از مشكلات اين نرم‌افزار است، زيرا در كشورهايي بجز آمريكا، اين نرم‌افزار اطلاعات درستي را عرضه نمي‌كند. كاربران شهرهاي بزرگ لندن، پكن و توكيو با نقشه‌هايي بي‌فايده روبه‌رو شده‌اند و علائم روي نقشه‌ها غلط يا جابه‌جا بوده است. بخش عمده‌اي از تصاوير ماهواره‌اي موجود در نقشه‌هاي لندن، به‌دليل ابري بودن هوا، گنگ و نامفهوم است.در ايرلند، اشتباها يك باغ 35 هكتاري، با نشان فرودگاه علامت‌گذاري شده و سوالات عجيبي را براي صاحب باغ به وجود آورده است. اين مسائل تنها به مناطق ناشناس محدود نمي‌شود. پل بروكلين و مجسمه آزادي در آمريكا در اين نقشه وجود ندارند.بجز تصاوير ماهواره‌اي، قابليت جديدي كه اپل در اين نسخه از نقشه‌ها قرار داده بود، يعني پرواز بر فراز نقشه با كمك مدل‌هاي سه‌بعدي نيز خوب پياده نشده است. به‌هم‌ريختگي اين فايل‌ها آنقدر زياد است كه باعث راه‌افتادن ترند جديدي در توييتر با عنوان #ios6apocalypse شده است و كاربران تصاوير مختلفي از نقشه‌هاي خود را ارسال مي‌كنند.اگر منصفانه به ماجرا نگاه كنيم، نقشه‌هاي جديد اپل با عيب و ايرادات فراوان به كاربران تحميل شده است. نقشه‌هاي گوگل هم‌اكنون به‌عنوان يك استاندارد صنعتي درآمده است و كاربران با محدوديت‌ها و ضعف‌هاي آن آشنايي كامل دارند و بعد از سال‌ها استفاده، با آن خو گرفته‌اند. اگر بخواهيم اين دو را با هم مقايسه كنيم، متوجه مي‌شويم كه هر دو ضعف‌هاي مشابهي دارند. هر چند، محل‌يابي و رستوران‌يابي هر دوي اين سيستم‌ها ساده و كارآمد است. جستجوهاي اخير نشان داده است كه فرقي نمي‌كند روي كدام نرم‌افزار به جستجو بپردازيد، اگر جستجويي اشتباه باشد، در هر دو سيستم اطلاعات غلط داده مي‌شود، اما اگر صحيح باشد، مشكلي در كار نيست. البته، اپل هيچ لطفي به خودش نكرده است و جستجوي Apple Cubeحتي نمي‌تواند محل فروشگاه استثنايي اين شركت را نشان دهد.

مساله اينجاست كه توليد نقشه‌هاي هوشمند و قابل استناد، به اطلاعات و زمان زيادي نياز دارد. از اين‌رو تعداد شركت‌هاي توليدكننده اطلاعات نقشه، محدود بوده و آنهايي هم كه در اين زمينه فعاليت مي‌كنند، سال‌هاست مشغول جمع‌آوري داده هستند. منابع مختلف به TheVerge گفته‌اند اپل به كارگيري اين نرم‌افزار را از پنج سال پيش در دستور كار خود قرار داده بود (يعني قبل از معرفي گوگل اندرويد) و در اين فاصله شركت‌هاي نقشه‌برداري كوچك را خريده و نقشه‌هاي مختلف را به يكديگر وصل كرده است تا به اين نتايج برسد. به‌همين دليل، نقشه‌هاي آمريكايي در نرم‌افزار اپل بهتر كار مي‌كند: اپل براي نقشه‌هاي داخل آمريكاي خود از TomTom استفاده مي‌كند، ولي براي نقشه‌هاي خارجي، مجبور شده است به ديگر شركت‌ها در اقصي‌نقاط جهان اعتماد كند.به‌همين علت است كه گوگل سرويس بهتري ارائه مي‌كند. اين غول جستجو سال‌هاست مشغول‌ جمع‌آوري نقشه‌اش است و امروزه در تمام دنيا خودروهايي فرستاده است تا از خيابان‌ها هم اطلاعات تهيه كند. ميليون‌ها كاربر آيفون و اندرويد به‌نفع گوگل و براي گوگل اطلاعات مي‌فرستند و نتيجه آن هم دقت بيشتر نقشه خواهد بود؛ مسيري كه اپل تازه در آن پا گذاشته است.برندون مك‌كلندون، معاون گوگل مپس در گفت‌وگو با نيويورك‌تايمز، اعلام كرد:‌ «براي اين كه شيوه درست انجام اين كار را متوجه شويم، راه زيادي طي كرده‌ايم. تجربه بسيار مهم است.»گفتني است ديگر شركت‌هاي هم اندازه اپل به چنين چيزي اصلا ‌فكر نمي‌كنند، براي نمونه آمازون با نوكيا قرارداد بست تا از نقشه‌هاي آن شركت براي دستگاه‌هاي كيندل فاير استفاده كند.





تاريخ : دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |